50-plussers gaan weer gezellige gespreksrondjes doen.
50-plussers gaan weer gezellige gespreksrondjes doen. (Foto: Pixabay)

De Verhalentafel terug in ‘t Rietland

BADHOEVEDORP - Bij alle Rietland-activiteiten die door de corona-lockdown tijdelijk uit beeld waren hoorde ook de Verhalentafel, maar die is weer terug van weggeweest. Sinds vorige week staat dit gezellige gespreksrondje, waar 50-plussers veel interessants met elkaar delen, weer op de agenda. Iedere dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur en vanzelfsprekend coronaproof! Op 22 september werd de spits afgebeten, op 24 november loopt deze sessie af.

De verhalentafel is terug van weggeweest

“De Verhalentafel? We zijn heel blij dat het weer kan”, vertelt Gerda Popken, beheerder van het activiteitencentrum aan de Chr. Huygensstraat 21. “Dat ‘weer kunnen' geldt natuurlijk voor alles wat we aanbieden, maar de Verhalentafel biedt toch wel iets extra’s. Er zijn veel seniore Badhoevedorpers die een verhaal hebben. Als je daarmee bij ons wilt aanschuiven, is dat alleen maar prima. Kom langs en deel je ervaringen met mensen van min of meer een dezelfde leeftijd. Je ontmoet anderen, je ervaart herkenningsmomenten, en dan leidt het ene verhaal naar het andere. Ik denk niet dat mensen hier ooit zijn uitverteld.”

Thema’s

De Verhalentafel werd 5 jaar lang geleid door Marianna den Breejen, maar zij vond het tijd om plaats te maken voor iemand anders. Haar opvolgster, Martine Chardon, heeft de leiding enthousiast overgenomen. Ze legt nog even uit waar het allemaal precies om gaat. “Heb je een verhaal dat je met anderen wilt delen? Van harte welkom! Waarover? Dat mag van alles zijn. Sterke verhalen, lieve verhalen, interessante verhalen, noem maar op. Misschien wil je iets vertellen over het huis waar je bent opgegroeid of over je oude school. Er is vast veel waar anderen zich in herkennen. En natuurlijk was ook vroeger niet iedereen een lieverdje, dus een stukje kattenkwaad hoort er ook bij.” Martine voegt eraan toe dat er van gedachten wordt gewisseld aan de hand van thema’s die door de vertellers of de leidster zijn bedacht. En natuurlijk hoeven de deelnemers niet in Badhoevedorp geboren of opgegroeid te zijn. Je een Badhoevedorper voelen is voldoende.

Coronaproof

Omdat Covid-19, oftewel corona, zich ook bemoeit met ’t Rietland, gelden voor de bijeenkomsten van De Verhalentafel de bekende voorschriften: handen wassen, anderhalve meter en van tevoren aanmelden. Dat laatste kan bij de receptie van ’t Rietland, tel. 020-6594444, dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur. Maximum aantal deelnemers: 12, er is nog een enkele stoel vrij.

Anja Maas