Sophie van de Meeberg verlaat HAP voor D66.
Sophie van de Meeberg verlaat HAP voor D66. (Foto: vincent wammes)

Sophie van de Meeberg bij D66 fractie

HAARLEMMERMEER - Met ingang van 1 oktober 2020 zal raadslid Sophie van de Meeberg onderdeel uitmaken van de fractie van D66. Daarmee wordt het aantal raadsleden uitgebreid van 3 naar 4 zetels. Het plotselinge (gedwongen) vertrek van Sophie als fractievoorzitter bij de lokale partij HAP heeft ertoe geleid dat er de afgelopen weken verkennende gesprekken zijn gevoerd om te kijken of er wederzijds vertrouwen was om deel uit te maken van de fractie van D66.

D66 een logische keuze

Het is nooit een geheim geweest dat ik bij Provinciale en landelijke verkiezingen op D66 stem. Als het gaat over de lokale uitwerking van politieke ideologie, kan ik mij goed vinden in de manier waarop dat nu in Haarlemmermeer gebeurt. Het is verfrissend om me welkom te voelen en ik kijk enorm uit naar een energieke en prettige samenwerking met deze fractie”.

“Zeker in deze tijd moet het gaan over politieke inhoud. Als de aandacht vooral gaat naar onderlinge verhoudingen, mis je de essentie. Met aansluiting bij D66 kan ik weer echt politiek bedrijven en me inzetten daar waar je als raadslid het verschil kunt maken: voor onze inwoners en ondernemers.