Speelfestuin speeltuin Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)
Speelfestuin speeltuin Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

Kampeer- en Speelfestuin bij speeltuinvereniging Zwanenburg

ZWANENBURG - Door Corona kan de traditionele huttenbouw waar zeker 200 kinderen jaarlijks aan deelnemen, niet doorgaan. Er is door de vereniging naarstig gezocht naar een Corona-proof alternatief. Nadat de landelijke speeltuinorganisatie een protocol had opgesteld, dat vervolgens de goedkeuring van de gemeente had, wordt na vier weken voorbereiding op zondag 9 augustus het startsein gegeven voor gezellige kampeer- en speelweek.

Vele ouders en kinderen zijn naar de speeltuin gekomen om hun tenten op te zetten. Van maandag t/m dinsdag en van donderdag t/m vrijdag vindt in twee shifts van 100 kinderen elk het speel- en kampeerfestuin plaats. Dansen of disco dat kan in Corona-tijd niet, maar er zijn voldoende alternatieven. Alle activiteiten vinden plaats binnen het speeltuinterrein.

’s Morgens worden de kinderen gebracht en na het handen wassen gaan de spellen van start. Deze hele week is georganiseerd door het jeugdbestuur van de vereniging. Alle tenten zijn genummerd en bij de organisatie is exact bekend wie hierin verblijven. De laatste nacht van ieders shift mogen kinderen vanaf 8 jaar in hun tent blijven slapen. Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd en dat kan niet zonder de sponsors: Albert Heijn, bakker Edwin van Nieuwburg en Peter Pijnaker Groente en Fruithandel.

Het weer werkt ook nog mee. Dus het beloven fantastische dagen te worden.