Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Lezing met klimaatwetenschapper Bart Verheggen

SCHAGEN - Klimaatwetenschapper en inwoner van Schagen Bart Verheggen geeft zaterdag 8 februari om 15.00 een lezing bij Boekhandel Plukker over zijn boek 'wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering'.

De nadruk van het boek ligt op het grote plaatje van hoe en waarom het klimaat verandert, wat dat voor ons betekent, wat we in de toekomst kunnen verwachten en wat we kunnen doen. Ingewikkelde materie op een begrijpelijke manier over het voetlicht brengen, dat is wat Verheggen graag doet.

Staat als een huis

Dagblad Trouw noemt het "een behapbaar boek over het klimaat dat misverstanden uit de wereld helpt." De recensie vervolgt: "Verheggen doet vooral wat een expert betaamt: de feiten noemen en verklaren, zonder daarbij onzekerheden te negeren.

Onzekerheden zijn nu eenmaal inherent aan de wetenschap. Dat neemt niet weg dat de bewijsstukken over klimaatverandering staan als een huis."

Wie is Verheggen

Verheggen is universitair docent aan Amsterdam University College (AUC), waar hij les geeft in verschillende aspecten van klimaatverandering.

Daarvoor werkte hij als onderzoeker luchtkwaliteit en klimaatverandering bij het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten. Meer informatie over zijn boek is te vinden op www.bartverheggen.nl

Informatie

Kaartjes voor de lezing kosten 5,- euro, wat inclusief consumpties is.

Reserveer een kaartje door een e-mail te sturen naar: info@boekhandelplukker.nl.

Afbeelding