Colet is meerdere malen te zien in Scagontheater. Hier met BB'6
Colet is meerdere malen te zien in Scagontheater. Hier met BB'6 (Foto: PR)

Colet, een muzikale duizendpoot

Hans Duin

SINT MAARTENSBRUG – Ze is de komende maanden, te beginnen op 16 februari, regelmatig te zien en te horen op het podium van het Scagon en dat zullen velen toejuichen. Colet Nierop is meer dan alleen de ambassadrice van de harp in de Noordkop.

Het staat met hoofdletters in haar DNA: muzikaal samenwerken. Colet Nierop zoekt en vindt voortdurend verbindingen met andere musici. Met kwaliteit als grootste gemene deler. BB'6 is een sprekend voorbeeld: zes bevriende musici hebben elkaar gevonden in hun voorliefde voor de composities van Burt Bacharach. En, nu ze ruim twee jaar bezig zijn, tekenen de contouren van het succes zich almaar duidelijker af. Colet: "We gaan het steeds leuker vinden, raken natuurlijk ook beter op elkaar ingespeeld, je staat niet meer voor zomaar een verrassing."

Voor de zekerheid even de klokken gelijk zetten. BB'6 is een groep met bezielde en getalenteerde musici uit de Noordkop. Met René Smit (drums) Wim Vlaar (piano) Colet Nierop(harp) Martin Rozema (dwarsfluit) Esther Hoek (saxofoon) en Stephanie Kramer (zang). Een bezetting waarvoor de composities niet pasklaar zijn.. Colet Nierop: "Klopt. Het is best wel veel werk om goede arrangementen te maken. Ik krijg daar gelukkig steeds meer handigheid in. Laat ik zeggen, dat ik nu vaak praktische oplossingen vind en toch trouw blijf aan de componist. Dat is best een leuke uitdaging."

BB'6 treedt regelmatig op. Maar, zo zegt Colet: "BB'6 is voor ons geen doel op zich. We nemen het heel serieus, spreken elkaar wekelijks, maar we hebben allemaal veel meer om handen. Op de theatertoer, maar we vinden de Muziektuin in Schagen ook leuk. Ons ideaal? Een keer het Popweekend." Het concert van BB'6 in het Scagon begint op zondagmiddag 16 februari om 15 uur. Entree 12,50 euro. Kaarten: www.scagontheater.nl

Een week later is Colet Nierop met Marije Vijselaar te horen in Twee Harpen: "Het wordt een veelzijdig concert met een brede variatie aan muziek. Van heel klassiek tot en met eigentijds." Het concert begint om 11 uur; een kaartje kost, inclusief koffie/thee, een tientje.

Denk nu niet dat het hiermee voor Colet is gedaan. De harpdocente is eind april, begin mei ook te zien in de toneelvoorstelling Collage, gespeeld door de toneelgroep ''75 jaar bevrijding'' onder leiding van Jeanne Krijgsman: "Het is heftig, maar zo verschrikkelijk mooi." Daarvoor maakte ze, met Ester Hoek nog even een uitstapje naar De Vest om de musical Nine van muziekgezelschap Scala extra glans te geven. Maar bij Colet is muzikale koek nooit op, want op zaterdagavond 16 mei staat ze weer in het dubbelconcert Elements Kwintet + Stef & Co in het Scagon.

www.scagontheater.nl