Afbeelding
(Foto: )

Cruciaal competitieduel Con Zelo

Hans Duin

NOORDKOP – Con Zelo kan aanstaande zondag op Wieringen concurrent Succes op een pittige achterstand zetten. Vios moet bij ZAP bewijzen dat er in de tweede klasse inderdaad nog maar twee ploegen kansrijk zijn voor de titel.

Na de 2-1 winst van Vios op Schoten en de tweede opeenvolgende nederlaag van Vitesse'22 is de situatie aan de kop van de tweede klasse overzichtelijk. Assendelft leidt met 32 punten, Vios heeft er twee minder. Nummer drie Spirit staat op acht punten van de koploper. Vios gaat zondag naar ZAP, ploeg in de nog niet helemaal veilige middenmoot. Assendelft bezoekt SVW'27, een team dat Vios in de eerste wedstrijd van dit jaar twee punten afhandig maakte.

Hollandia T, dat niet speelde, zag dat van de vele concurrenten in de top alleen Winkel schade opliep. Zondag wacht groenzwart een interessante ontmoeting bij VVS'46, een ploeg waarvan in Tuitjenhorn werd verloren.

Con Zelo maakte er op eigen gras tegen Callantsoog een feestje van (8-2). Concurrent Medemblik FC blijft in de slipstream van Waarland volgen. Schagen United staat na de overtuigende 4-1 op het alweer verliezende Geel Zwart dit jaar al op meer dan tien goals. Aanstaande zondag zijn de meeste ogen in 4A gericht op Wieringen, waar Succes en Con Zelo elkaar treffen.

De Waarlanders leiden de dans met 34 punten. Succes is met zes punten en een wedstrijd minder de dark horse. De Wieringers keken na hun uitwedstrijd op hun neus: 3-2. Dirkshorn kan zondag spraakmakend bezig zijn door in eigen huis een resultaat te halen tegen Medemblik FC.

Vesdo, een belangrijke kandidaat voor de titel in de vijfde klasse, mag dit weekeinde eindelijk weer eens aan de bak. De Schagerbruggers gaan naar Petten, dat afgelopen zondag nipt verloor bij Zeemacht. Thuis won Vesdo met 2-0 van Petten, dat op eigen veld alleen van Nieuwe Niedorp verloor.

De zaterdagvoetballers van Schagen United schoten bij kampioenspretendent SDOB in vele opzichten tekort: 6-0. Zaterdag heeft de ploeg thuis tegen SVW iets betere kaarten.