Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen is blij gestemd met de naamsverandering van het weekblad.
Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen is blij gestemd met de naamsverandering van het weekblad. (Foto: Pierre Mettes)

"Naamsverandering Omring Express naar Schager Nieuwsblad is goed voor de regio"

Lenna van den Haak

SCHAGEN – Oprecht blij is burgemeester Van Kampen-Nouwen met de naamsverandering van de Omring Express naar Schager Nieuwsblad. Na 15 jaar is het tijd voor verandering, tijd voor een volgende stap. "Hoe meer media de naam Schagen dragen, hoe fijner ik het vind. Het is goed voor deze regio," aldus de burgemeester.

Van Kampen-Nouwen maakt graag wat tijd vrij om te praten over lokale media, en in dit geval, Schager Nieuwsblad. "Wat ik mooi vind is dat een lokaal blad zich focust op lokaal en hyperlokaal nieuws. Een mooie aanvulling op andere media."

"Schager Nieuwsblad is bij uitstek een geschikt medium voor de inwoners van de gemeente Schagen om meer te weten te komen over wat er leeft en speelt in hun regio. Maar ook juist aankondigingen, wat is er te doen in mijn regio en waar kan ik naartoe gaan met mijn gezin? De kracht is echt vooruitkijken naar, en informeren over. Ik ben blij dat er in de gemeente Schagen meerdere weekbladen uitkomen."

Het verhaal achter de mens

"Ik ben blij dat de Omring Express voortaan door het leven gaat als Schager Nieuwsblad. Het is een meerwaarde voor de gemeente Schagen. Zo voelen de inwoners zich nog meer verbonden met hun woonplaats in de gemeente Schagen. Dat is goed voor de binding."

Op de vraag waar een midweeks nieuwsblad aan moet voldoen is ze duidelijk. " We hebben naast nieuws ook behoefte aan menselijke verhalen. Het verhaal achter de mens, dat is wat ik mooi vind om te lezen en uitstekend past in Schager Nieuwsblad. Laat mensen aan het woord met goede initiatieven, mensen die iets organiseren voor de buurt. Het zijn de kleine dingen waar mensen waarde aan hechten. Als het Schager Nieuwsblad deze verhalen blijft schrijven, is dat echt een aanwinst."

Rubrieken en columns

Een weekblad is geen weekblad als er naast nieuws en informatie ook columns en rubrieken in staan. Dit zijn onderwerpen waar de burgemeester veel mogelijkheden in ziet. "Ik hou van rubrieken in de krant. Als ik er nu over nadenk schieten mij er zo een aantal te binnen. Het is leuk als er wekelijks een jongere in staat die vertelt over hoe hij of zij zijn toekomst hier in Schagen ziet. De jeugd is de toekomst nietwaar? Uit hun dromen en gedachtes kunnen wij misschien mooie initiatieven ontwikkelen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn."

Een andere rubriek die Van Kampen-Nouwen aanspreekt is om inwoners uit de gemeente te vragen over hun leefgenot. "Waarom wonen mensen waar ze wonen en wat zijn eventueel verbeterpunten? Vaak hebben mensen hele goede ideeën maar weten ze niet bij wie ze dat kunnen neerleggen.

Maar als ze ideeën kunnen ventileren in de krant, dan weten andere mensen misschien wel hoe ze dit kunnen oppakken. op deze manier stimuleer je anderen weer om te ondernemen. Ik hoop dat zo'n rubriek dit teweeg brengt."

Gemeentelijke pagina's

Voor vele huishoudens zijn weekbladen de enige bron van lokale informatie, hoe staat Van Kampen-Nouwen tegenover het feit dat de gemeente weekbladen moet steunen met infomatievoorziening?

"De gemeente steunt zeker de lokale weekbladen. Wij sturen als gemeente altijd persberichten naar alle media in deze regio. We hebben ook gemeentelijke pagina's in het zondagsblad, Schagen op Zondag. Het is belangrijk dat mensen via elk kanaal op de hoogte kunnen blijven van gemeentelijk nieuws."

Wees assertief

Op de vraag of de burgemeester nog iets wil meegeven aan de inwoners van de gemeente Schagen is ze resoluut. "Wees assertief en stuur ideeën, initiatieven of andere dingen uit de buurt op naar de redactie. Dat zijn de verhalen die er toe doen."