Afbeelding
(Foto: )

Noord-Hollands jeugdkampioenschap bij Mach

SCHAGEN - Autovakmeester Schaap Mach, waar de Verheul Groep hoofd jeugdsponsor van is, is komend weekend gastheer van het Noord-Hollands kampioenschap schaken voor talenten in de leeftijdscategorieën D, F, G en H. Dat houdt in vanaf tot en met twaalf jaar (D) tot en met de ukkies van een jaar of vijf. Namens de organiserende vereniging doen er vier spelers mee: Timo Elzinga, Nick van Zelm en Marijn Jonker bij de D's en Bjarne de Haan bij de allerkleinsten.

Voor wie zich afvraagt waarom de E's niet spelen in Schagen: dat Noord-Hollands kampioenschap is samen met dat van de C's volgend weekend in Haarlem. Het kampioenschap in Schagen kent voor de D-categorie twee speeldagen: op zaterdag worden er vijf ronden afgewerkt en op zondag vier. Plaats van handeling is wijkcentrum De Groene Schakel in Schagen. Het speeltempo is dertig minuten per persoon per partij plus tien seconden bonustijd per zet. Aanvang op beide dagen is om 10.00 uur, de prijsuitreiking is zondag rond 16.30 uur.

De F-, G- en H-categorie spelen op zondag. Het aantal ronden hangt af van het aantal deelnemers, het speeltempo is een kwartier per persoon per partij. www.magnusschaak.nl

Afbeelding