Rob Krul
Rob Krul (Foto: PR)

Rob Krul trots op ontwikkeling van de krant

OMRINGDORPEN- De vormgeving van de Omring Express is jarenlang in handen geweest van Rob Krul van reclamebureau Moderne Meesters. Nog steeds maakt de Alkmaarder regelmatig een advertentie op voor de krant zoals de pagina van Topkids vorige week in de krant. Hij is trots op de ontwikkeling die het blad heeft doorgemaakt.

Over de vormgeving van de Omring Express

Rob: "Ik ben bij de toenmalige uitgever, Express Media, komen werken in 2013. We werkten toen vanuit het prachtige 17e eeuws Raadhuis in Grootschermer waar de DTP-studio was gehuisvest in de oude burgemeesterskamer. Bij Express Media heb ik Warner de Weerd leren kennen. De Omring Express was toentertijd een krant die we er 'bij' deden. In tegenstelling tot de andere titels, de Kogge en Polder Express die wekelijks op de deurmat plofte, verscheen de Omring Express slechts één keer per maand. Toen deze titels verkocht werden bleef alleen de Omring Express over en was het idee deze op wekelijkse basis uit te geven vanuit een nieuw kantoor in Alkmaar. Dit was een iets te ambitieus planen uiteindelijk is de krant toen één keer in de twee weken uitgekomen. Een prima verschijningsfrequentie, versterkt door de verhuizing naar een ander kantoor in Schagen waardoor we letterlijk en figuurlijk in het gebied kwamen te zitten.

Nu de krant bij Rodi Media is ondergebracht is de toenmalige droom van Warner en mij om een wekelijkse uitgave krant uit te geven toch nog werkelijkheid geworden. Ik ben trots dat ik hiervoor de afgelopen jaren een grafische basis heb gelegd. Nog steeds ben ik vanaf de zijlijn betrokken bij de krant door zo nu en dan een advertentie vorm te geven. Dit doe ik vanuit de hoedanigheid van mijn reclamebureau Moderne Meesters waarbij Warner ook als tekstschrijver is aangesloten. Naast grafische vormgeving en tekstschrijven zijn we ook gespecialiseerd in (Wordpress) websites. www.modernemeesters.nl