Zwembad De Wiel biedt combinatiepakketten aan: A, AB, BC of ABC waarvoor momenteel geen wachtlijsten zijn!

De namen verwijzen naar de zwemdiploma's, de kosten zijn sinds kort verlaagd! Datzelfde geldt voor de maandabonnementen. Hiermee zet het zwembad nog meer in op een duurzame langetermijnrelatie. ,,Wij adviseren ouders dat kinderen vanaf 4,5 jaar zowel hun A, B, en C-diploma gaan halen", verklaren Susanne en Simone.

,,Dat is een bewuste keuze, want uit het oogpunt van hun zwemveiligheid is het belangrijk dat ze alle drie de diploma's halen. Voor het A-diploma leer je echt alleen de basale beginselen van de zwemveiligheid: Je kunt je redden in een rustig zwembad met begeleiding bij de hand. Wanneer je B hebt, kun je je ook in een druk zwembad goed redden. En bij C heb je het zelfreddend vermogen eigen gemaakt om ook in buitenwater, zoals sloten en meren, bij onverwachte situaties jezelf veelal te kunnen redden."

Met de nadruk op veelal, een mui voor de Noord-Hollandse kust kan nog altijd een verwoestende werking hebben. ,,Daarom raden we ouders aan dat hun kinderen ook na het behalen van het C-diploma blijven zwemmen. En dan bedoelen we niet alleen in de zomer tijdens vakanties, want dat is vaak meer spelen dan zwemmen. Nee, ga regelmatig vrijzwemmen of doe vervolglessen, zoals snorkelen. Of zeemeerminzwemmen en haaienzwemmen.

Het is voor hĂșn veiligheid, want zwemmen is zoals de meeste aangeleerde technieken: Als je het niet enigszins bijhoudt, verleer je het weer."