De DigiBar, ondersteuning voor senioren op de digitale snelweg

SCHAGEN - Dinsdag morgen, 10 uur. De eerste persoon staat al voor de deur. "Ik kom vroeg, want dan weet ik zeker dat ik niet hoef te wachten." De problemen die mensen hebben met hun apparatuur zijn meestal snel op te lossen, maar soms zijn ze behoorlijk ingewikkeld en kost het meer tijd, waardoor anderen wel eens moeten wachten. Dan schuift men aan en hoor je soms: He, dat heb ik ook wel eens.

Men komt met de meest uiteenlopende problemen langs zoals: e-mail die niet meer binnen komt, een app die niet meer goed werkt, e-books van de bibliotheek die op een e-reader gezet moeten worden, maar ook met vragen zoals: Ik heb een nieuwe iPad. Hoe moet ik hem installeren, of ik wil een bepaalde app installeren. Hoe doe ik dat? Op al deze vragen wordt vakkundig antwoord gegeven en de problemen worden voor zover mogelijk ter plekke opgelost.

Ton Stam is iedere week aanwezig, de ene week samen met Nico Bos, de andere week met Marian Dashorst. Elke laatste dinsdag van de maand schuift Trudy de Boer aan om de mensen te helpen met het digitale gebeuren van de Rabobank.

Ton heeft ook een website, www.digibar.nl, waarop voor een heleboel voorkomende problemen een oplossing te vinden is. Ook staan er handige tips op voor allerlei apparatuur en besturingssystemen.

Cultuurhoek van de Bibliotheek Schagen, Markt18, Torenstraat 1a, Schagen. Elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur. De toegang is gratis. De website is www.digibar.nl.