Afbeelding
(Foto: )

Valkuilen voor regionale toppers

Hans Duin

SCHAGEN – Een weekeinde met één wedstrijd in de regio. En dat werd meteen volle bak: de zaterdagvoetballers van Schagen United, dragers van de rode lantaarn, haalden uit tegen middenmoter SVW'27 (4-2). Daarna blies de wind alle voetballers van het gras.

Voor Vios lijkt het zondag tegen West Frisia appeltje-eitje. Het is schone schijn, want in Enkhuizen kwam Warmenhuizen niet verder dan 1-1. Het dit jaar nog ongeslagen Vios moet dus aan de bak. Kleine Sluis kan roodzwart een goede dienst bewijzen door in eigen huis tegen koploper Assendelft (twee punten meer dan Vios) een resultaat te halen.


In de derde klasse zijn er niet minder dan vijf kandidaten voor de titel. Hollandia T is er een van. Groenzwart kijkt i n eigen huis Hugo Boys in de ogen, een ploeg waar in Heerhugowaard met 0-3 van werd gewonnen. Opvallend: alle vijf topteams spelen tegen lager geklasseerde ploegen. Con Zelo verloor dit seizoen eenmaal: uit bij Geel Zwart gingen ze met 4-3 de boot in. Zondag staat het tweede duel op het affiche. De Zandtemers hebben dit jaar alleen nog maar verloren. Voor Con Zelo is winst zeer welkom in de titelrace, want ook concurrent Medemblik FC maakt heel weinig fouten. Schagen United ontvangt in eigen huis VZV.


Koploper Vesdo en Wiron, de virtuele nummer drie, speelden dit seizoen nog niet tegen elkaar. De eerste kennismaking is zondag in Den Oever. De zaterdagvoetballers van Schagen United nemen het op tegen AFC'34.