Filmoverzicht filmtheater de Luxe

SCHAGEN - Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen, op donderdag 20 februari om 20.00 uur en op vrijdag 21 februari om 14.00 uur (matinee) de film Sorry We Missed You. Tevens op 21 feb. 20.00 uur de film The Farewell. Kaartverkoop via de webshop op www.filmtheaterdeluxe.nl of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang €9,-. Zaal open een uur voor aanvang.

Sorry We Missed You. Regie: Ken Loach (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk 2019, duur 100 min.). Met o.a. Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone en Katie Proctor. Hoe een gezin het hoofd boven water houdt zonder sociale zekerheid.

Hard werken leidt niet automatisch tot rijkdom en het ontbreken van sociale zekerheid kan voor gezinnen dramatisch uitpakken. De 83-jarige regisseur Ken Loach, die met de films The wind that shakes the barley en I, Daniel Blake zijn maatschappelijke betrokkenheid al toonde, hoopt dat de film Sorry We Missed You zal bijdragen aan het debat over sociale misstanden. Hij toont ons een gezin in Newcastle, waarvan de vader, Ricky Turner, werkloos is geworden en daarom met geleend geld een busje heeft gekocht, waarmee hij als freelance pakketbezorger een inkomen wil verdienen. Zijn status van zelfstandige blijkt een illusie: het trackingsysteem pint hem genadeloos vast aan afleveringstijden. Zijn vrouw Abbie heeft een nul-urencontract in de zorg. Ook de twee opgroeiende kinderen Seb en Liza Jane hebben te lijden onder de geldzorgen. De film is een indringende aanklacht tegen de teloorgang van vaste arbeidscontracten.

The Farewell. Regie: Lulu Wang (Verenigde Staten 2019, 98 min.). Met o.a. Awkwafina, Shuzhen Zhao, Diana Lin en Tzi Ma. Een komisch familiedrama 'gebaseerd op een leugen'

The Farewell heeft op verschillende filmfestivals prijzen gewonnen en is genomineerd voor de Golden Globe in de categorie Beste Buitenlandse Film. De film The Farwell is gebaseerd op het autobiografische boek What you don't know van de Amerikaanse regisseur/schrijfster Lulu Wang, niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse schrijfster. Hoofdpersoon is de 30-jarige Billi (Awkwafina), die als kind vanuit China naar New York is gekomen. Haar oma, Nai Nai (Shuzhen Zhao), die in China woont is ongeneeslijk ziek en heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven. De medische gegevens worden voor oma geheim gehouden, volgens Chinese tradities. De film ontroert en is ook grappig.

Meer filmnieuws? Kijk op www.filmtheaterdeluxe.nl