Een artist impression van de wijk Oudshoorn.
Een artist impression van de wijk Oudshoorn. (Foto: Gemeente Schagen )

Intentieovereenkomst woningbouw Oudshoorn

SCHAGEN - Op het terrein van aannemersbedrijf Oudshoorn komen 100 woningen. De gemeente Schagen en Bot Bouw uit Heerhugowaard hebben op 18 februari een intentieovereenkomst getekend om een nieuwe, duurzame woonwijk te ontwikkelen op de locatie Zuiderweg 4-6 in Schagen.

Bot Bouw heeft een ambitieus plan gepresenteerd waarmee de centraal gelegen locatie in de buurt van het NS-station getransformeerd wordt naar een woongebied. Het plan bestaat uit energiezuinige, gasloze woningen voor verschillende doelgroepen en speelt in op de behoefte aan betaalbare koop en sociale huur. Ongeveer 40% van de woningen is sociale woningbouw en zal worden verhuurd of verkocht in het goedkopere segment.

De gemeente Schagen en Bot Bouw werken de komende maanden aan de verdere uitwerking van het plan. Daarbij wordt onder andere gekeken naar mobiliteit, de inzet van deelauto's en een goede ontsluiting van de nieuwe wijk, in combinatie met mogelijke ontwikkelingen die gaan plaatsvinden in het gebied rondom de naastgelegen sporthal. Beide partijen hopen voor de zomer overeenstemming te hebben bereikt over de plannen. Daarna start de bestemmingsplanprocedure, gevolgd door de aanvraag van de omgevingsvergunning. Omwonenden en belanghebbenden worden bij het maken van de plannen betrokken.

De gemeente Schagen is verheugd dat ze met de initiatiefnemer een plan voor toekomstbestendige woningbouw gaat ontwikkelen.