Kom ook oude foto's kijken in het Dorpshuis.
Kom ook oude foto's kijken in het Dorpshuis. (Foto: PR )

Historische foto's bekijken

CALLANTSOOG - Leden van de Historische Vereniging Callantsoog zijn maandag 9 maart van 14.30 uur tot 16.30 uur in de foyer van het Dorpshuis aanwezig om oude foto's te bekijken.

Hier hebben zij ook de beschikking over een beamer om foto's te projecteren.Met bezoekers proberen zij meer gegevens over deze foto's te krijgen. Vragen of opmerkingen komen tijdens deze bijeenkomst niet aan bod, zet ze even op papier of mail ze, dan komt de vereniging er zeker op terug. Want er is tijd voor nodig om vragen van goede antwoorden te voorzien. Via de website www.historischeverenigingcallantsoog.nl kan men het digitale fotobestand raadplegen. Verder hebben belangstellenden hier ook toegang tot oudere exemplaren van 'De Clock van callens-ooghe' en 'De Badbode'.

De Historische Vereniging Callantsoog werkt intensief samen met het Regionaal Archief Alkmaar en ontsluit haar fotocollectie via de website van het Regionaal Archief. Verder is het tijdschrift Clock van Callens-Ooghe over de jaren 1986-2014 rechtstreeks op de website van het Regionaal Archief Alkmaar in te zien en te doorzoeken.
De Badbode voor Callantsoog over de periode (1938, 1947)1952-1991 kunt u ook online inzien.

ANBI

De Historische Vereniging is geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor kunnen we gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en de energiebelasting. Omdat we een zogenaamde culturele ANBI zijn, geldt vanaf 1 januari 2012 een extra giftenaftrek voor donateurs. Hierdoor worden giften aan culturele ANBI's gestimuleerd.