In the Name of in De Effenaar in Eindhoven.
In the Name of in De Effenaar in Eindhoven. (Foto: )

Aftellen tot Tribute Night vol gitaarrock met U2, Pearl Jam en AC/DC

SCHAGEN - Zaterdag 7 maart presenteren De Magnusmannen in zaal Alpha Schagen een knallend tribute festijn. Wederom is de organisatie erin geslaagd een aansprekend affiche te realiseren met bekende, meezingbare live muziek. Met het accent op onvervalste gitaarrock uit de jaren tachtig en negentig. In the name of (U2), Ledbetter (Pearl Jam) en Highway to Rosie (AC/DC) staan garant voor een onvoorwaardelijk avondje muzikale sensatie.

LedBetter (begint om 20.15 uur) wil geen imitatie zijn van Pearl Jam, al heeft stem en uiterlijk van de zanger Simon Menitng wel veel weg van de originele Vedder. De band speelt het bekende, rauwe album Ten uit 1992. De bandleden van LedBetter komen uit Noord-Holland.

Highway to Rosie komt uit Dokkum en omstreken en speelt alle hits van AC/DC. De band is een coverband die in 2006 in Friesland is ontstaan. De band speelt voornamelijk de nummers uit de eerste jaren van AC/DC: de wilde, rauwe, met whisky doordrenkte rock 'n' roll uit het Bon Scott tijdperk.

De giganten van U2 stonden met 29 nummers in de Top 2000. Dat wordt genieten geblazen! Kenmerkend voor U2 is het stemgeluid van Bono en de gitaar van de Edge. Tribute band In the name of (hoofdact) dringt met hart en ziel door tot de kern van U2.

Zaal Alpha te Schagen. Aanvang 20.15 uur. Tickets in de voorverkoop 12 euro en verkrijgbaar bij café Piet Pann, De Bierkade, Bloem&bloem, www.magnusmannen.nl. Kaarten aan de zaal kosten 15 euro.