Afbeelding
(Foto: Lenna van den Haak | Rodi Media)

Open dag Woonzorggroep Samen gaat niet door

SCHAGEN - De open dag op locatie Magnushof in Schagen op 21 maart gaat niet door. Woonzorggroep Samen heeft hiertoe besloten in verband met het coronavirus dat op meerdere plekken in Nederland is geconstateerd.

Geen risico in verband met coronavirus in Nederland

"Om zo min mogelijk risico te lopen op een uitbraak van het coronavirus, is besloten om de open dag op 21 maart aanstaande niet door te laten gaan", aldus Hans Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. "Binnen Samen hebben we met een zeer kwetsbare groep ouderen te maken. Juist een doelgroep die het meest vatbaar is voor het coronavirus. Om besmetting van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, kunnen we het risico van een extra groot bezoekersaantal aan één van onze locaties niet nemen."

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren.