Ondernemers Federatie Schagen dringt aan op goed gesprek

SCHAGEN - De afdeling recreatie en toerisme van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) willen een goed gesprek met burgemeester Marjan van Kampen en de wethouders Kruit en Beemsterboer.

Doel van het gesprek: de geloofwaardigheid en het bestaansrecht van de OFS. Volgens Kees de Wit, voorzitter OFS Recreatie & Toerisme, is er een vertrouwensbreuk ontstaan nadat de gemeente vorig jaar veel meer geld verdiende aan de toeristenbelasting.

Volgens de gemeente kwam dat door een andere manier van rekenen, maar de OFS meent dat er mondelinge afspraken zijn gemaakt met de sector dat de tarieven slechts met de inflatie zouden stijgen.

Vertrouwensbreuk

Volgens De Wit wist de gemeente al vanaf het begin van de hogere opbrengst.

"Terugkijkend op deze hele discussie trekken wij de conclusie, dat onze geloofwaardigheid richting de politiek op het spel staat", schrijft de De Wit in een brief aan het college en de gemeenteraad.

De Wit wil in een gesprek met de wethouders, de burgemeester en de ambtenaren proberen het vertrouwen te herstellen en bespreken hoe in de toekomst met de zaak wordt omgegaan.

OFS werkt voor alle ondernemers die verenigd zijn in onderstaande Ondernemersverenigingen. OFS komt op voor de gemeenschappelijke belangen van alle ondernemers in het gebied dat Gemeente Schagen bestrijkt.