Bouwvakkers zijn schaars geworden.
Bouwvakkers zijn schaars geworden. (Foto: Pixabay / Life of Pics)

Gouden kansen voor vakmensen

HERHUGOWAARD - De komende jaren zijn er tienduizenden woningen nodig en overal wordt weer volop gebouwd. Waar woningen worden gebouwd zijn ook vakmensen nodig. Er is veel vraag naar timmermannen, metselaars, machinaal houtbewerkers en schilders en daarnaast gaan er de komende jaren veel bouwvakkers met pensioen. Daarmee ontstaan er enorme tekorten.

1000 vacatures in Noord-Holland

Werken en leren met baangarantieBij ESPEQ Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard worden mensen in twee, drie of vier jaar opgeleid tot volwaardig vakkracht op MBO niveau 1 tot en met 4. Als je een goede vakman wilt worden, dan leer je dat niet alleen uit boeken. Theorie is belangrijk, maar in de opleiding bij ESPEQ wordt het vak geleerd in de praktijk op de bouwplaats. Direct aan het begin van de opleiding worden studenten geplaatst bij een erkend leerbedrijf in de eigen woonregio. Bij dit bedrijf leert de student vier dagen per week de kneepjes van het vak in de praktijk en wordt hij dagelijks begeleid door een leermeester. Werken, leren en vrijwel direct geld verdienen. De schooldag wordt verzorgd door het Horizon College of het ROC Kop van Noord-Holland.

Het toekomstperspectief en de loopbaan kansen in de bouwnijverheid zijn zo goed dat de ESPEQ naast een opleidingsgarantie ook een baangarantie biedt.

Leerlingen met een vmbo of mavo diploma en een gezonde dosis enthousiasme en motivatie zijn van harte welkom. Starten aan een opleiding in de bouw, wordt beloond met een waardevol diploma waarmee een loopbaan als timmerman, tegelzetter, metselaar of schilder een vliegende start krijgt.

Open Dag

Op vrijdag 28 februari (16.00 – 21.00 uur) is er weer een interessante open dag bij ESPEQ in Heerhugowaard. Naast informatie over de opleidingen, vertellen ook bedrijven en studenten hun verhalen en ervaringen uit de bouw. Uiteraard kunt u op www.ESPEQ.nl ook meer informatie vinden.