Laat een kunstgebit aanmeten bij Van der Linden tandtechniek.
Laat een kunstgebit aanmeten bij Van der Linden tandtechniek. (Foto: PR )

"Een nieuw kunstgebit, ben ik daarvoor verzekerd?"

SCHAGEN - Van der Linden Tandtechniek heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars. De kosten voor een nieuw kunstgebit worden door ons bij de verzekering gedeclareerd. Een kunstgebit is echter niet gratis, er zijn kosten die door de patiënt zelf betaald moeten worden, maar hoe hoog zijn deze kosten eigenlijk?

"Om te voorkomen dat u achteraf voor verrassingen komt te staan, nemen wij graag de tijd om voor de start van uw behandeling de kosten met u op een rijtje te zetten. Het restant van het eigen risico en de eigen bijdrage zijn belangrijke punten voor de uiteindelijke prijs", zegt Rik van der Linden.

Geen eigen bijdrage

Het eigen risico komt in 2020 neer op €385,-. Tot dit bedrag moet u zorgkosten betalen voordat de zorgverzekeraar uw zorgkosten vergoedt. Daarbovenop komen de kosten voor de eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is voor een volledig kunstgebit rond de €150,- per kaak. Als uw eigen risico voor 2020 verbruikt is, kunt u relatief goedkoop een kunstgebit aangemeten krijgen. Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt de prothese soms tot wel 100% vergoed en hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Uw kunstgebit mag van uw verzekering na vijf jaar vervangen worden. Zit uw prothese los maar is deze nog geen vijf jaar oud? Dan is er een mogelijkheid de prothese een nieuwe voering te geven, oftewel een rebasing, ook dit wordt voor 90% vergoed vanuit uw basisverzekering.

Zoals gezegd informeert Van der Linden Tandtechniek u graag over de kosten voor uw gebitsprothese. Ook voor andere vragen over uw kunstgebit kunt u terecht. Neem gerust contact op voor een gratis kunstgebitscontrole die wij aanbieden als service en u dus niets kost.

Grotewallerweg 1e, 1742 NM Schagen

0224-591882

www.vanderlindentandtechniek.nl

Afbeelding