Blij met de nominatie. Op naar de finale in juni.
Blij met de nominatie. Op naar de finale in juni. (Foto: Ambachtelijk IJscentrum/Koos Groenewold)

IJsie Prima dingt mee naar de titel IJssalon van het Jaar

CALLANTSOOG - IJsie Prima dingt mee naar de titel IJssalon van het Jaar. Na een paar spannende dagen tijdens de IJs-vakwedstrijden, verwierf Kees Baars Jr. een plek op de genomineerdenlijst. Daarmee staat IJsie Prima Callantsoog in de top-6 van Nederland. De titel IJssalon van het Jaar wordt medio juni uitgereikt; het team van IJsie Prima gaat een spannende tijd tegemoet.

IJssalon IJsie Prima verwierf de 3e plaats op de IJs-vakwedstrijden

Jaarlijks neemt de top van ijsbereidend Nederland deel aan de IJs-vakwedstrijden. Bij De Gouden IJsspatel draait het om het lekkerste ijsje van Nederland. Dit jaar staat de smaak kersensorbet centraal. In de wedstrijd om De Gouden IJscreatie gaat het om de mooiste, lekkerste en meest originele creatie. Kees Baars Jr. van IJsie Prima in Callantsoog verwierf de 8e plaats bij de lekkerste smaak en de 3e plaats met zijn ijscreatie en is daarmee genomineerd voor 'IJssalon van het Jaar 2020'.

IJscreatie

Kees Baars Jr. maakte de creatie genaamd; #GELATO. Kersensorbetijs, Pistache van Sicilië en Stracciatella naar zijn opa's recept met een zelfgebakken oublie hoorn met specerijen. Daarbij serveerde hij een amarena salsa met gezouten amandel krokant. In de presentatie pakte hij uit door zijn ijscreatie te maken op een bord waar een videoscherm in verwerkt zat, daarop was een clip te zien met de bereiding van het ijs. "Ik zocht de uitdaging in de combinatie van klassieke top smaken en een bijzondere presentatie en dan is het zo gaaf als dat door de vakjury met een podium plaats beloond wordt". Aldus Kees Baars Jr.

Spannende tijd

De gewonnen beker krijgt een mooi plekje in de prijzenkast. Maar IJsie Prima is nog niet klaar met de competitie! Voor het team breekt nu een spannende tijd aan, als één van de zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar. In de komende maanden worden zij bezocht door een mystery guest en wordt de zaak onderworpen aan een grondige hygiënecheck. Wanneer ze de mystery guest en de inspecteur mogen verwachten is natuurlijk een verrassing. De winnaar wordt medio juni bekendgemaakt. Beleef de spanning mee en volg de ijssalon op Facebook en Instagram: facebook.com/ijsieprima en instagram.com/ijsieprima

Op zaterdag 7 maart opende IJsie Prima feestelijk het ijsseizoen en daarbij is het winnend ijs natuurlijk te proeven.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.