Een scene uit
Een scene uit "Bedrog". (Foto: Annemiek van der Kuil)

Bedrog door Theatergroep Troost in Cultuurkerkje Oudesluis

OUDESLUIS - Op zaterdag 21 maart voert Theater Troost het befaamde toneelstuk "Bedrog" op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Harold Pinter schreef het naar aanleiding van zijn ervaring met overspel. Pinter was een Brits toneelschrijver en Nobelprijswinnaar. Het stuk wordt gezien als een van zijn beste stukken. Het ontleedt met precisie liefde en ontrouw. Het is ook Pinters meest autobiografische stuk, gebaseerd op zijn eigen geheime buitenechtelijke verhouding met een bekende journaliste.

Emma en Jeroen hebben een verhouding, zeven jaar lang. Jeroen is de beste vriend van Emma's man Robert. Het stuk begint als de verhouding tussen Emma en Jeroen al voorbij is. Het stuk eindigt op het moment dat die verhouding begint. In dit verloop wordt meedogenloos getoond hoe de liefde zelf geworteld is in het bedrog van onze andere geliefden en in zelfbedrog.

Geraffineerd en opwindend

Het is die geraffineerde gelijktijdigheid van analyse en opwinding die Theater Troost inspireert voor haar versie van Bedrog. De intimiteit van zowel Theater Troost als het Cultuurkerkje Oudesluis, met het publiek op de huid van de spelers, geeft een extra dimensie aan zowel de ontmaskering als de opwinding van het bedrog. Terwijl de personages voor elkaar van alles proberen te verbergen, geven ze zich aan de kijker genadeloos bloot.

Cultuurkerkje Noorderweg 14a, Oudesluis. Aanvang 20:00 uur. Entree: 15 euro pp. www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/

Afbeelding