Afbeelding

Wrang weekeinde voor regionale voetballers

Hans Duin

SCHAGEN – Het werd een wrang weekeinde voor de regionale voetballers, die in de race zijn voor een kampioenschap. Vios, Hollandia T, Con Zelo en Vesdo zagen kostbare punten wegwaaien. Staat tegenover dat Schagen United meer en meer in beeld komt voor een prijs.

Vios kwam in Den Helder niet tot scoren en hield de gelederen gesloten (0-0). Concurrent Assendelft deed het bij West-Frisia net iets beter (1-2). Warmenhuizen kijkt nu tegen een punt achterstand aan. In deze tweede klasse klopte ZAP buurman Kleine Sluis (1-0). Roodzwart gaat komend weekeinde naar IVV voor een pittige klus. Thuis werd het 1-1; IVV verloor tot nu toe slechts één thuiswedstrijd.

Hollandia T werd bij concurrent Westfriezen op het verkeerde been gezet (3-1). Alleen als de vele kandidaten voor de titel elkaar pijn gaan doen, kan er in Tuitjenhorn feest worden gevierd. Het team moet dan in ieder geval zondag winnen van Grasshoppers, een ploeg die een wedstrijdpunt minder binnenharkte. Hollandia T won in Hoogwoud: 1-2.

Schagen United, onbevlekt koploper in de tweede periode, kan een belangrijke rol spelen in de titelrace in de vierde klasse. De fusieclub ontvangt zondag koploper FC Medemblik. Als de punten in Schagen blijven, komt er competitieslot met vier kanshebbers. Natuurlijk FC Medemblik, de ploeg die alleen van Con Zelo verloor. Maar de Waarlanders deden afgelopen zondag in de derby tegen VZV niet wat ze moesten doen (1-1). Schagen United (0-3 bij Dirkshorn) en Succes (0-6 bij De Koog),kanshebbers in de schaduw, wonnen wel. Medemblik is nu afgetekend koploper met vier punten voorsprong op Con Zelo. Schagen United staat met evenveel punten als Waarland, maar met een wedstrijd meer, op plek drie. Succes heeft vier punten minder , maar kwam tweemaal minder in het veld. Het draaiboek kan voor Hitchcock interessant worden als Schagen U. zondag aan het langste eind trekt. Wil Con Zelo nog een kans maken, dan moeten ze zondag in ieder geval in het zicht van de eigen kerk winnen tegen Texel. In de schaduw van de titelrace tekende Sint Boys voor een afgetekende 1-5 bij Callantsoog.

Als je zo lang als Vesdo niet hebt gevoetbald en je kent de spelregels nog, dan heb je een verdraaid goed geheugen. Bij Oudesluis eindigde Schagerbrug voor het eerst dit seizoen op een remise: 1-1. De ploeg staat nu met twee duels minder op twee punten van virtueel leider Duinrand S. Petten, dat een week geleden in Kolhorn won, werd nu door Kaagvogels verrast (0-2).

Vesdo krijgt zondag in eigen huis te maken met Wieringerwaard, een ploeg die in het hier en nu in de onderste regionen vertoeft. Petten kan Vesdo een groot plezier doen door op bekend gras tegen Duinrand een resultaat te halen.

Schagen United zaterdag maakte het thuispubliek tegen Opperdoes vrolijk (3-2) en ontdeed zich van de laatste plaats.