Hmmm pizza van Domino's.
Hmmm pizza van Domino's. (Foto: PR)

Stuntweek bij Domino's: lekker en goedkoop

Warner de Weerd

SCHAGEN- Deze week, tot en met zondag 15 maart, is het weer Stuntweek bij Domino's. Dat betekent dat 'traditional pizza's' maar 3,99 euro kosten, de 'favourite pizza's' 4,99 euro en de 'top taste pizza's' 5,99 euro… Mits je ze afhaalt aan de Nieuwstraat 1A in Schagen. Het gaat dan om medium pizza's. Schrijver dezes deed deze week een culinaire test.

The Dominator: Klinkt stoer, eet stoer en is gewoon erg lekker

Tot de traditional pizza's behoren klassiekers als de pizza Margaritha, Salami, Perfect Pepperoni en Funghi. Wie kiest voor de 'favourites' heeft onder meer de keuze uit de pizza Hawaï, Tonno (met tonijn), Caprese (met onder meer mozzarella, spinazie en oregano), en Americana (met onder meer pepperoni, mozzarella, ham en gehakt). De 'top taste' herbergt ook klassiekers als de Four Cheese en de pizza Shoarma, maar ook de Chicken Supreme en de BBQ Mixed Grill.

In huize De Weerd zijn we op deze avond lui. Dus geen gedoe met koken na een lange werkweek, maar even Domino's bellen. Onze ervaring na al die jaren: deze pizza's zijn een stuk minder zout en daarmee lekkerder dan New York Pizza. Voor een beetje ondeugende avond mag je ook wel een beetje ondeugend eten. Geen standaardkeuze, maar we gaan voor het nieuwe stoere assortiment.

The Dominator valt over de tong. Als ik het voorstel laat ik mijn stem expres zwaarder klinken om stoerder te laten lijken. Mijn vrouw lacht, zegt niets maar drukt simpelweg op de knop 'Bestellen' op de iPad. Zij en mijn dochter vallen meer voor kaas, dus het worden twee Four Cheese met extra kaas en als extra ingrediënt pepperoni. Ik kies voor The Dominator Ultimate om even mijn testosterongehalte te benadrukken. Dat houdt in tomatensaus, Emmentaler, mozzarella, saucijs, pepperoni, ham, een Paprikamix en Jalapeno's oftewel Spaanse pepers. Het is een pizza bedoeld voor meerdere personen, maar ik kies bewust voor smaakvol en chique deze avond.

In pakweg een kwartier staat de bezorger op de stoep. Vrouw en dochter zitten enkele minuten later spinnend van tevredenheid van de pizza's Four Cheese 'plus plus' te genieten. De extra dropping van mozzarella, geitenkaas, emmentaler en gorgonzola heeft het effect van een bakje melk dat je klaarzet voor een welbekend huisdier. Wie zegt dat liefde alleen door de maag van de man gaat? Onderwijl is mijn Dominator voor de helft op. Zeer smaakvol en chique inderdaad en dat het wat teveel is neem ik voor lief. Over lief en liefde gesproken, het idee om Domino's te bestellen werd zeer gewaardeerd. Kortom, voor herhaling vatbaar. Benieuwd naar de kaart?

Kijk dan op www.dominos.nl.