Bewoners bedanken iedereen die mee heeft gespaard.
Bewoners bedanken iedereen die mee heeft gespaard. (Foto: aangeleverd)

Bewoners Max Plazierhuis dankbaar voor DE-Punten

SCHAGERBRUG - De actie om DE punten te sparen voor koffiezetapparaten voor het Max Plazierhuis is uit zijn jasje gegroeid. Initiatiefnemer Marco Hage heeft binnen enkele weken tijd bijna een miljoen spaarpunten verzameld om koffiezetapparaten aan te schaffen van Douwe Egberts.

Door diverse oproepjes in deze krant en Facebook, konden mensen die DE punten hadden en er eigenlijk niets mee deden deze doneren aan het Max Plazierhuis. Het particuliere verzorgingshuis opende in juli haar deuren. Voor de bewoners bedachten Marco en zijn partner Michiel, werkzaam bij het Plazierhuis, deze actie om mooie koffiezetapparaten aan te kunnen schaffen.

Dankzij gulle medemensen uit de regio werd binnen de kortste keren het benodigde bedrag gehaald. Omdat de punten bleven binnenstromen zijn de heren nog maar 53.000 punten verwijderd zijn van een miljoen. "Onze dank gaat natuurlijk vooral uit naar al die mensen die ons vanuit het hele land(!) punten hebben toegestuurd. We hadden eigenlijk verwacht dat het met 150.000 wel zo'n beetje zou stoppen en dat het daarna sappelen zou worden. Deze uitkomst hadden we echt niet verwacht," aldus Marco.

"Bij het filiaal van Blokker in het Makadocentrum hebben we ontzettend veel hulp gehad bij het innemen van de punten en het bestellen van de artikelen. Met name bedrijfsleider Danny van Leeuwen heeft zich bijzonder ingespannen. Hij heeft in het hele land schoteltjes weten te ritselen, omdat die online uitverkocht waren. Hij is zelfs tijdens zijn vakantie nog vestigingen langs geweest om ze op te halen. Bovendien hebben zij 96 gebakvorkjes gedoneerd. Echt top."


Uiteindelijk hebben de heren kunnen ophalen:

* 6 koffiezetapparaten,

* 6 reserve glaskannen voor de apparaten + andere reserve-onderdelen

* 6 waterkokers

* 132 kopjes en 74 schoteltjes (tot nu toe)

* 144 theeglazen

* 24 thermoskannen

* 72 koffiemokken voor in de zaal

* 96 gebakvorkjes

* suikerpotjes en melkkannetjes

* grote koffiemokken voor het personeel

* grote theeglazen voor het personeel


Kortom, een indrukwekkende lijst. Van deze mooie spullen wordt inmiddels dankbaar gebruikgemaakt door de bewoners van het Max Plazierhuis. "We willen iedereen ontzettend bedanken voor deze mooie aanwinst. We zijn er stil van."