Excursie in Botgat.
Excursie in Botgat. (Foto: Eric van der Eijk)

Zwerftocht door duingebied Botgat

GROOTE KEETEN - Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Nog niet zo lang geleden lag hier een schietbaan van Defensie met gebouwen en veel beton. Dat heeft Landschap Noord-Holland allemaal verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Wandel zondag 23 augustus van 11.00 tot 13.30 uur mee en ontdek wat er in een paar jaar allemaal is veranderd.

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van open en lage vegetatie. Omdat het broedseizoen nu ten einde is, kunnen we er een kijkje nemen. Tijdens de wandeling laat de gids zich verrassen door hetgeen er op het pad komt.

Trek goede wandelschoenen aan. Heeft u een verrekijker, neem die dan mee. De excursie is georganiseerd voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en houdt de groep zich aan de coronarichtlijnen. Reserveren verplicht: www.gaatumee.nl. Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2 in Groote Keeten.

Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.