Een mooie run met vele obstakels.
Een mooie run met vele obstakels. (Foto: archief ATB Zijdewind)

22ste ATB Wedstrijd Zijdewinder Kermis gaat door

ZIJDEWIND - ATB Zijdewind 2020 gaat ondanks de Corona gewoon door! Dit jaar is er geen kermis in de tent, maar niets doen, niets organiseren is geen optie. Sporten is de basis voor een gezonde leefstijl. Daarom heeft het kermiscomité Zijdewind een programma samengesteld met allerlei activiteiten op het kermisterrein. Stichting ATB Zijdewind organiseert zoals ieder jaar de mountainbike wedstrijden, dit jaar met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De wedstrijden vinden plaats op zondag 13 september 2020.

Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden bij alle categorieën om een goed gevulde prijzenpot zoals voorgaande jaren.

Het parcours zal op enkele kleine wijzigingen na, waarschijnlijk hetzelfde zijn als vorig jaar. De start van de wedstrijden bevindt zich achter de kermistent. Traditioneel zullen de renners de dijk langs de ringvaart en inmiddels bekende bruggen over de vaart meerdere keren moeten bedwingen. Het parcours voert de renners verder over de spectaculaire springschans over de rotonde en door het strand van natuurzwembad ’t Petje. Er is dit jaar helaas geen passage door de feesttent omdat deze vanwege de Corona ontbreekt. De finish bevindt zich op de Zandweg tegenover de ingang van het kermisterrein.

Inschrijving

Je dient je dit jaar vooraf in te schrijven voor de wedstrijden via de website www.atbzijdewind.nl. De inschrijving is geopend. Inschrijven kan uiterlijk tot de vrijdag 11 september 18:00 uur. Ter plekke op de dag zelf inschrijven is dit jaar niet mogelijk. De deelnamekosten bedragen € 10,00. De jeugd kan kosteloos inschrijven.

Ook de brug wordt dit jaar niet vergeten.