Afbeelding
(Foto: )

Biljartvereniging De Liefhebber verwelkomt nieuwe leden

WARMENHUIZEN - Het ontstaan van de biljartvereniging De Liefhebber is van ruim 32 jaar geleden. De toenmalige oprichter is begonnen in een schuurtje achter het huis, na wat omzwervingen is uiteindelijk de biljartvereniging neergestreken bij het Biljartcentrum De Liefhebber. Hier heeft Flip Nijkamp samen met zijn vrouw Pieternel Slot, een prachtig mooie accommodatie neergezet. Een ieder die hier komt roemt over de kwaliteit van de tafels, de ballen en de entourage.

De club De Liefhebber bestaat uit ruim 100 leden maar wil graag nieuwe leden verwelkomen. Er zijn leden van rond de 30 maar ook leden van 94 jaar oud. Mannen en vrouwen door elkaar heen. Ook verschillen de kwaliteiten van de diverse spelers. Zo zijn er spelers met een moyenne van 0,5 tot een moyenne van 15 of hoger. Dus iedereen is welkom.

Dagelijks zijn er leden op de club aanwezig, behalve op woensdag, dan is het rustdag voor Flip en Pieternel. Het uitgangspunt van al deze clubs zijn; vooral gezelligheid, samen zijn en mensen ontmoeten, daarbij doen we een leuk potje biljart. Voor sommige leden die ook voor de KNBB (bond) spelen zit er af en toe wel een serieuze toon in. Men wil zich dan vooral verbeteren, leren en voorbereiden voor de wedstrijden die hier en daar gespeeld worden (onder de vlag van de vereniging spelen 12 teams). Zo worden er bij het biljartcentrum De Liefhebber ook wedstrijden georganiseerd. Om er een te noemen voor de korte termijn is dat 28 oktober in de avond vanaf 19 uur, Zaterdag 31 oktober en Zondag 1 november (11.00 uur) dan wordt de districtsfinale driebanden 1e klas gespeeld.

Aangepast wegens corona

Verder is er sinds de Corona perikelen een flinke aanpassing geweest in het biljartcentrum. Het hele centrum is aangepast op de eisen die gesteld zijn door de overheid. Dit voor de veiligheid van de biljarters en eventuele passanten. Er stonden eerst 4 kleine tafels, nu nog 3…dit om de afstand van 1,5 meter beter te kunnen waarborgen. De algemene grote tafel, waar de biljarters altijd, voor de wedstrijden, even gezellig bijeen zitten, is weggehaald. De stoelen staan opgesteld per 2 en staan vervolgens per groep 1,5 meter uit elkaar. De bar is voorzien van plexiglazen afscherming en er staat op diverse plekken ontsmettingsmiddelen. "Wij zijn corona proef zullen we maar zeggen."

Schroom niet om even langs te komen op een middag of avond om vrijblijvend te komen kijken.

Biljartcentrum “De Liefhebber”

Oudewal 25

1749 CA Warmenhuizen

Tel: 0226-39 27 74

www.de-liefhebber.nl