De enthousiaste groep wandelaars die regelmatig een eind gaan wandelen. Elke werkdag kun je aansluiten. Gratis en vrijblijvend.
De enthousiaste groep wandelaars die regelmatig een eind gaan wandelen. Elke werkdag kun je aansluiten. Gratis en vrijblijvend. (Foto: Team Sportservice) ))

Loop elke dag uurtje mee met Wandelgroep Schagen

SCHAGEN – Loop elke dag uurtje mee met Wandelgroep Schagen. Het verlaagt de kans op een beroerte, botbreuken en hartaandoeningen en is bovendien goed voor geheugen en humeur. Dit zijn nog maar een paar voordelen van wandelen. Elke werkdag vertrekken de deelnemers voor een ronde van een klein uur. Je kunt gratis meewandelen.

Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor deze dagelijkse activiteit. Marjolein Hagen van Team Sportservice: “In de coronatijd moesten we het een tijdje stilleggen, maar nu zijn de deelnemers alweer een paar weken aan de wandel. Het is een leuke manier om aan je gezondheid te werken én nieuwe mensen te leren kennen.”

Plek om anderen te ontmoeten

Bewegen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wat wellicht niet iedereen weet is dat het ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen. “In deze tijd vinden we dat extra belangrijk. Want je blijft gezonder door te bewegen, langer zelfstandig en ontmoet andere mensen”, licht de buurtsportcoach toe.

Niet alleen voor ouderen

De groep wandelaars vertrekt elke doordeweekse dag om 9.00 uur vanaf het Fitveld bij het Regius College in Schagen, aan de Emmalaan. Vlakbij het Cruyff Court. “De wandelingen zijn niet per se bedoeld voor ouderen hoor. Iedereen is welkom om mee te doen. Of dat nu een, twee of drie keer per week is. Het is heel vrijblijvend en een leuke, toegankelijke groep.”

Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon naar het Fitveld.