Top vlees van Pietrain scharrelvarkens.
Top vlees van Pietrain scharrelvarkens. (Foto: pr)

Scharrelvarkens van Pietrain leveren top vlees

Bij ons op de scharrelboerderij houden we varkens van het Belgisch varkensras Pietrain die bekend staan om hun hoge vleeskwaliteit en een van de meest smaakvolle varkensrassen .

Dit ras is rond 1920 ontstaan uit kruisingen nabij het gelijknamige Belgisch dorpje Pietrain. Pietrain varkens hebben een stevige en gespierde bouw met mooie dikke billen en zwarte vlekken op hun lijf. Bij ons scharrellen en wroeten ze het hele jaar nog echt buiten in het grasland met een modderpoel waar ze in de zomer graag een bad in nemen voor verkoeling.

Het liefst wroeten ze de hele dag op zoek naar wormen , wortels , knollen en is je grasland omgeploegd zo ook onze groentetuin waar ze einde van seizoen als natuurlijke ploeg de boel zwart maken en klaar voor het voorjaar. In de winter kunnen ze naar binnen in een droog hok met een dikke laag stro waar ze dan lekker in liggen te knorren , maar overdag toch nog veel buiten zijn. Omdat ze het hele jaar buiten scharrelen , bouwen ze zelf een natuurlijke weerstand op.

Door hun buitenleven en voeding zoals , gras , lucerne , groente , appels / peren , voederbieten , wei , bierbostel en dagelijks een portie meergranenbrok groeien ze minder snel als de reguliere ( supermarkt)varkens en is dit vlees nog de echte malse biologische scharrelvlees. Dus koop je heerlijk ‘eerlijk’ scharrelvlees uit de regio rechtstreeks van de boerderij regio Hoogwoud /Castricum.

Vleespakketten: Varkenslappen , Varkensoesters , Varkenshaas , Schouderfilelappen (uitgebeende schouderkarbonade) , Hamlappen , Shoarma Spareribs , Fricandeau , Schnitzels , Speklappen , Hamburgers , Saucijzen. Snertpakket , Gehakt (half om half). Vacuüm verpakt per 2 stuks ingevroren.

Pakketten zijn te bestellen vanaf 15 KG - 30 – 45 – 60 . Prijs 15 KG €135

Afmeting doos 15 KG 60 x 40 x15 cm .

Voor informatie : Piet 072-5051567, Luc 0653456612

Mail : westfriesscharrelvlees@hotmail.com

Facebook: Westfries-Scharrelvlees