Lancering website Museumportaal

TUITJENHORN - Wethouder Joke Kruit en leerlingen van de Barbaraschool in Tuitjenhorn hebben donderdagmiddag een nieuw Museumportaal gelanceerd. Dit portaal is de website van de Samenwerkende Musea Schagen (SMS).

In 2018 zijn de musea een samenwerkingsverband aangegaan, onder de naam Samenwerkende Musea Schagen (SMS). Dankzij subsidie van de gemeente hebben de musea ook een museumpaspoort uitgebracht. Bij ieder museum dat iemand bezoekt, krijgt hij of zij een stempel in het paspoort. Als alle elf stempels voor 30 september 2022 verzameld zijn, maakt de houder van het paspoort kans op een VVV-bon van 100 euro.

De paspoorten werden begin dit jaar ook op scholen uitgedeeld, om museumbezoek bij jongeren te bevorderen. Een van de scholen, de Barbaraschool in Tuitjenhorn, heeft nu ook de eer om als eerste de gezamenlijke website te openen voor iedereen. Dit doen kinderen samen met wethouder Kruit. Vanwege de coronamaatregelen is er verder bijna geen volwassene bij.

De SMS-musea zijn: Vreeburg, Slag van de Somme, Automuseum en Regionaal museum ’40-’45 (Schagen), Juttersmuseum en Museumboerderij Tante Jaantje (Callantsoog), museum Historisch Harenkarspel (Tuitjenhorn), museum Eenigenburg, Zijper museum (Schagerbrug), Korenmolen De Hoop (’t Zand) en het Molenhuijs (Waarland).