Arie Schouten blijft totdat er een opvolger is.
Arie Schouten blijft totdat er een opvolger is. (Foto: aangeleverd)

Arie Schouten stopt als landbouwvoorman voor West-Friesland

Arie Schouten stopt na 13 jaar als voorzitter van LTO Noord afdeling West-Friesland. Voor de functie van Schouten zijn al mensen benaderd, maar zolang er geen opvolger is blijf hij op zijn post.

Als LTO-voorzitter van de afdeling West-Friesland heeft Arie Schouten (68) uit Nibbixwoud (NH) sinds 2007 zich naar eigen zeggen zo goed mogelijk ingezet voor de landbouwers in zijn regio. Hij noemt West-Friesland een uniek gebied waar alle sectoren van de Nederlandse landbouw vertegenwoordigd zijn, van zaadteelt tot varkenshouderij.

In de materie

Arie Schouten stopt als voorzitter omdat hij zijn bedrijf heeft overgedragen aan zijn zoon Adri. Hij merkte dat hij niet meer goed in de materie zat en dat maakt hem naar eigen zeggen minder geschikt als voorzitter van een organisatie als LTO. „Het is beter wanneer iemand het overneemt die er middenin zit.”

In zijn jaren als voorzitter is LTO West-Friesland veel met water bezig geweest. De afdeling heeft bijvoorbeeld gestimuleerd om waterbergingen zo in te richten dat er geen overlast is van bijvoorbeeld ganzen en vooral ook droge bergingen, want die zorgen voor meer draagvlak. Verder is de relatie tussen boeren en natuur in het West-Friese land goed te noemen en dat is wel zo prettig met de ontwikkelingen rondom natuurinclusief boeren, zo stelt Schouten.

Bron: Agraaf 14 augustus 2020

Lees het hele verhaal van Arie Schouten in de aankomende editie van Agraaf.