Peugeot in de begintijd.
Peugeot in de begintijd. (Foto: Peugeot)

PEUGEOT viert 210-jarig jubileum

PEUGEOT bestaat in 2020 maar liefst 210 jaar! Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum, start het Franse merk op 26 september 2020 met de officiële vieringen van 210 jaar lef, passie en innovatie.

Op 26 september 1810 wordt de firma PEUGEOT Frères Aînés officieel opgericht met behulp van een geldbijdrage, vastgelegd in een register die vandaag nog steeds gevonden kan worden in de Terre-Blanche Archives in Doubs.

De PEUGEOT-familie was meer dan twee eeuwen geleden betrokken bij de moderevolutie in de negentiende eeuw – met het staaldraad in de hoepelrokken – en daarna bij de mobiliteitsrevolutie met fietsen en auto’s. Het is een merk dat gevormd is door creatievelingen, engineers en designers, die al meer dan twee eeuwen de normen van mobiliteit vernieuwen en naar een hoger plan tillen. Dankzij deze alliantie van mannen en vrouwen is PEUGEOT nooit gestopt met zichzelf opnieuw uit te vinden.

Om stil te staan bij het 210-jarig jubileum van het merk met de beroemde leeuw, hebben de designers van het PEUGEOT Design Lab een speciaal logo ontwikkeld. Vanaf 24 augustus tot eind 2020 wordt het jubileum gevierd met diverse campagnes en evenementen. Het speciale logo zal tijdens alle evenementen te zien zijn. PEUGEOT organiseert de volgende evenementen:


Twee digitale evenementen op 24 en 26 september.
De toegang voor alle bezoekers van het Musée de l’Aventure PEUGEOT in Sochaux is van 1 september t/m 31 oktober vastgesteld op € 1,-.