Wethouder bezoekt ondersteuning Humanitas

SCHAGEN - Vrijdag 4 september bezocht wethouder Sigge van der Veek Humanitas. Deze organisatie heeft een ‘financieel café’ in Pand Raak aan de Laan 21 in Schagen. Inwoners die hulp zoeken bij hun geldzaken en/of brieven-formulieren krijgen hier steun. De wethouder krijgt uitleg hoe het financieel café werkt.

De wethouder van Samenlevingszaken komt niet alleen uit belangstelling. “Het gaat erom dat mensen mee blijven doen in de samenleving. Als je geldzorgen hebt, kun je je eenzamer voelen en minder meedoen. Veel ellende begint vaak door zorgen over geld. We willen als gemeente een positieve bijdrage leveren. Daarom helpen we inwoners met geldproblemen,’ zegt wethouder Sigge van der Veek.

Humanitas helpt de gemeente bij de financiële en administratieve hulp aan inwoners. “Dat doen we op twee manieren,” zegt Marten Kalis, coördinator Thuisadministratie Kop van Noord-Holland van Humanitas. Het project “Thuisadministratie” is langere ondersteuning voor inwoners met financiële en/of administratieve problemen. Daarnaast hebben we het project “Get a Grip” speciaal voor jongeren van 16 tot 24 jaar met dezelfde ondersteuning.

Voor de corona-lockdown was het café te vinden in de bibliotheek Schagen. Omdat er privacy nodig is voor de bezoeker, is het financieel café verhuisd naar een ruimte in pand Raak. Het financieel café is sinds augustus weer geopend.