Met haar tachtig jaar gaat ze dan toch stoppen als vrijwilliger.
Met haar tachtig jaar gaat ze dan toch stoppen als vrijwilliger. (Foto: aangeleverd )

Zonnebloem neemt afscheid van Diet Wijnjeterp

't ZAND - Vrijdagmiddag 28 augustus kwam de gehele afdeling van de Zonnebloem ‘t Zand/Oudesluis bij elkaar in het restaurant De Jonge Prins voor hun gebruikelijke vergadering maar vooral voor het afscheid van Diet Wijnjeterp.

De ruim tachtigjarige Diet is al vanaf 2003 lid als vrijwilligster bij de Zonnebloem. Haar taak was om alle werkzaamheden in Oudesluis te coordineren. "Ïn al die jaren liet ze nooit verstek gaan," vertelt Alie Kraaij aan deze krant.

Grote Betrokkenheid

Het kostte Diet dan ook grote moeite om het besluit te nemen om te stoppen, maar met haar ruim tachtig jaren gaat ze de Zonnebloem nu van de andere kant bekijken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Diet gaf aan dat ze wel nauw betrokken wil blijven bij het leuke, dankbare en gezellige vrijwilligerswerk.

Lovende woorden

Emma Dignum, voorzitter van de afdeling sprak namens alle aanwezigen lovende woorden en Fea Verschoor, de penningmeester overhandigde Diet een prachtig boeket waarin de zonnebloemen uiteraard niet in ontbraken. Ook kregen alle vrijwilligers een dikke duim omhoog voor de lotenverkoop van de Zonnebloem want ondanks de corona zijn er heel wat loten verkocht.


Eveneens gaf de Zonnebloem een pluim voor de verzorging van de lunch waar keurig rekening werd gehouden met de Covid-eisen. "Het was een veilig en verantwoordt afscheid. Fijn dat ondanks alles dit toch door kon gaan."