Een houten keuken sluit aan op de human nature look.
Een houten keuken sluit aan op de human nature look. (Foto: kirkandmimi via Pixabay)

Tips voor een geweldige keuken

Waar moet jouw droomkeuken aan voldoen? De redactie verzamelde keukenideeën en inspiraties waardoor het kiezen plots een stuk makkelijker wordt.

1. Gemak dient de mens. Denk eens aan een kokend waterkraan, ook wel de Quooker genaamd. Binnen één seconde heb je een kopje thee, dus je hoeft nooit meer te wachten tot de waterkoker piept. Daarnaast zijn aardappelen, groenten, rijst en pasta nog sneller gaar, omdat je het water niet eerst aan de kook hoeft te brengen.

2. Kijk goed naar de ruimte, welke vorm moet de keuken krijgen? Het moet passen, maar ook praktisch zijn. Denk aan een hoekkeuken of een keuken met een kookeiland. Is de ruimte beperkt, kies dan voor een enkele muurkeuken met grote bovenkasten. Een bar aan je keuken kan ook ontzettend leuk zijn.

3. Type keuken. Een keuken zegt veel over jou als persoon. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Strak Italiaans Design, of toch meer een plattelandskeuken in Victoriaanse stijl? Of ga je voor een groene eco-keuken, met gerecyclede materialen en helemaal klaar voor de toekomst.


4. Welke materialen wil je gebruiken?
Het is belangrijk dat je een keukenblad kiest dat bij jou als persoon past. Wil je een makkelijk werkblad, dan is het verstandig om voor kunststof of graniet te gaan. Hout ziet er prachtig uit, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Anno 2014 winnen materialen als RVS, keramiek, beton en gehard glas terrein. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast het aanrechtblad is ook de achterwand een echte sfeermaker. Je kunt kiezen uit natuursteen, (mozaïek)tegels, graniet, glas, RVS, kunststof of een gigantische foto.
Zorg wel dat je rekening houdt met de stijl van de keuken.