De Ignis van Suzuki kreeg in mei dit jaar een opfrisbeurt.
De Ignis van Suzuki kreeg in mei dit jaar een opfrisbeurt. (Foto: aangeleverd)

Opfrisbeurt voor de Ignis van Suzuki

De Ignis van Suzuki kreeg in mei dit jaar een opfrisbeurt. Hoewel die op het eerste gezicht bescheiden is, zijn er toch de nodige zaken aangepast, vooral onderhuids.

Aan de buitenkant is er weinig nieuws te melden. We bespeuren andere bumpers met stoere skidplates, LED-verlichting rondom, een aangepaste grille, een achterspoiler en Suzuki heeft nieuwe kleurtjes geïntroduceerd. In het interieur debuteert een armsteun voor de bestuurder en bijrijder. Daarnaast heeft Suzuki de klokkenwinkel gewijzigd.

De technische aanpassingen zijn misschien nog wel interessanter. Zo is de vering wat steviger om te voorkomen dat de Ignis met bijvoorbeeld vier inzittenden op de bumpstops klapt als je te hard over een drempel rijdt. Hij is door de steviger vering niet oncomfortabel geworden. Sterker nog: hij heeft een aangenaam veercomfort. Voor de meeste drempels hoef je nauwelijks af te remmen.

De in 2017 geteste 1.2 DualJet SHVS-viercilinder benzinemotor (K12C) met 90 pk en 120 Nm is met pensioen gestuurd. Suzuki heeft het motorblok doorontwikkeld en de boring en slag iets aangepast. In de brochure spreekt Suzuki nu over motorcode K12D. De nieuwe 1.197 cc grote viercilinder is met 83 pk bij 6.000 toeren per minuut wel iets minder sterk. Ook levert hij met 107 Nm bij 2.800 toeren per minuut minder koppel van voorheen.

Het brandstofverbruik valt ook alles mee. Een gemiddeld verbruik van 5,1 liter per 100 kilometer moet volgens Suzuki haalbaar zijn. Zonder al te veel moeite te doen haal je 1 op 20, dus Suzuki heeft gelijk. Toch zal je wel geregeld moeten tanken, want de brandstoftank heeft een inhoud van 32 liter. Reken op een actieradius van ongeveer 600 kilometer.

Wat is nog meer opgevallen? In ieder geval dat Suzuki hetzelfde infotainmentsysteem toepast. Dat is niet de beste op de markt, maar alles doet wel gewoon goed zijn werk. In de zon is het soms wat lastig af te lezen. Verder is het interieur opgebouwd uit harde kunststoffen. De deurbekleding is krasgevoelig, maar alles voelt wel solide aan en lijkt gebouwd voor de eeuwigheid. Een no-nonsense autootje is het.

Suzuki SC 100 GX

De middenconsole heeft opvallende vormgeving. Het kleurrijke element van de middentunnel heeft drie kenmerkende gleuven die ook in de C-stijl zijn toegepast. Deze designdetails verwijzen naar de Suzuki SC 100 GX, een sportcoupétje uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het aantal zitplaatsen van de Ignis varieert. De Comfort – de instapper met een vaste achterbank – heeft vijf zitplaatsen. Duurdere versies (Select en Style) hebben verschuifbare achterstoelen. In dat geval heb je vier zitplaatsen.

Van achteren bekeken.