Afbeelding
Proefrijden met hybride bij Stokman. (Foto: aangeleverd)

Proefrijden met hybride bij Stokman

Tijdens de Autosalon van Brussel, begin dit jaar, beleefden de nieuwe Renault CLIO E-TECH 140 en de nieuwe Renault CAPTUR E-TECH Plugin 160 hun wereldpremière. Nu kan ook Noord Holland kennismaken met hybride.

Revolutie in de auto-industrie

Er is een enorme revolutie gaande in de auto-industrie, vooral op het gebied van motoren. Elektrificatie is essentieel om te voldoen aan de behoefte aan lage verbruiks- en uitstootwaarden en de steeds strenger wordende emissienormen in Europa. Als pionier op het gebied van elektrische voertuigen breidt Renault het aanbod nu verder uit met drie nieuwe E-TECH hybride- en plug-in hybride varianten, die trouw zijn aan het imago van Renault: efficiënt, betaalbaar en gepositioneerd in de belangrijkste segmenten met bestsellers.

Het aanbod van hybride- en plug-in hybride varianten wordt gevormd door de Renault CLIO E-TECH Hybrid 140, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160. Met drie verschillende modellen biedt Renault voor iedere behoefte een passende hybride versie, voor lange afstanden of intensief stadsgebruik, met sterk gereduceerde verbruiks- en uitstootwaarden.

Actieradius

De E-TECH aandrijflijnen zijn volledig nieuw en puur als hybride motoren ontwikkeld. Dit resulteert in meerdere voordelen: een 100% elektrische start, rijplezier onder alle omstandigheden, uitstekende efficiency dankzij de innovatieve transmissie met diverse rijmodi, regeneratieve remmen en hoge batterijcapaciteit, allemaal dankzij de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

De CLIO E-TECH kan in de stad tot 80% van de rijtijd volledig elektrisch rijden. Hiermee bespaart de bestuurder tot 40% van de brandstof in vergelijking tot een verbrandingsmotor in stadsverkeer. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid hebben een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer en een elektrische topsnelheid van 135 km/u (WLTP gemiddeld). De elektrische actieradius in stadsverkeer bedraagt 65 km/u (WLTP City).

De prijzen van de reguliere versies van de CLIO E-TECH Hybrid 140 beginnen bij € 22.990,-. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 is er vanaf € 33.290,- en de MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160 is leverbaar vanaf € 33.990,-. De E-TECH plug-in hybride aandrijflijn wordt in eerste instantie leverbaar voor de MEGANE Estate en later ook voor de MEGANE Hatchback.


Het is nu mogelijk om proef te rijden met hybride bij Stokman. Maak een afspraak via Stokman.nl/proefrit, tel. 072-5612424.


Afbeelding
Afbeelding