Even bijkomen van al het getimmer.
Even bijkomen van al het getimmer. (Foto: pr)

Fantastische vijfde editie Timmerdorp Tuitjenhorn

TUITJENHORN - Woensdag 12 augustus 2020; een prachtige zonovergoten dag waarop het 5e timmerdorp Tuitjenhorn startte. Een lustrum dus voor de organisatie. Naast het 5-jarig bestaan, was dit ook een bijzondere editie omdat dit timmerdorp, als één van de enige in de regio, door kon gaan in deze corona tijd. Lees het verslag van een enthousiaste vrijwilliger.

Iets voor negenen stonden er ruim 140 kinderen, samen met een grote groep begeleiders, klaar om flink aan de slag te gaan. Na de instructies werd ieder groepje begeleid naar zijn/haar bouwkavel. Voor de komende 2 dagen was dit hét “domein” van de kinderen en was het binnen een paar minuten over met de rust. De hamers sloegen er flink op los en een gezellig muziekje schalde uit de boxen. Na een uur waren de eerste contouren al duidelijk zichtbaar.

Na een paar lekkere tussendoortjes was het onder de middag tijd voor de lunch met een broodje knakworst. De zon was goed voelbaar en zorgde ervoor dat er veel zweetdruppels te zien waren. Voor wat verkoeling was er een sprinkler installatie aanwezig waar de kinderen lekker onder konden gaan staan om af te koelen. Om 14.00 uur kwam de brandweer om iedereen van z’n laatste stukje droog t-shirt te verlossen. Het was bijna dringen om een volle straal te kunnen ontvangen.

Op de 2e dag mochten we veel nieuwe begeleiders verwelkomen die verder gingen waar de 1e dag geëindigd was. In 1,5 uur tijd hebben de kinderen zelf iets moois getimmerd en mochten ze in hutten kijken om alvast ideeën op te doen voor volgend jaar.

Daarna was het de beurt aan de organisatie om bij iedere hut een eindinspectie uit te voeren; ‘wat hebben jullie gebouwd, waarom, waar zijn jullie trots op en wat is er mooi/bijzonder aan jullie hut’. Fantastisch welke details er bij iedere hut te vinden waren. Bij de één was dit de bar en bij anderen een tv met afstandsbediening. Er waren heel veel glijbanen en gevangenissen getimmerd maar ook een snackbar en een molen met echt draaiende wieken was gemaakt.

In tegenstelling tot andere jaren, konden de ouders/belangstellenden ivm het corona virus niet langskomen. Hiervoor in de plaats heeft iedere groep een filmpje gemaakt van zijn/haar hut, die zichtbaar zijn op de website www.jeugdtuitjenhorn.nl.

Een woord van dank aan ALLE vrijwilligers die het timmerdorp mogelijk hebben gemaakt.

Groetjes vanuit timmerdorp Tuitjenhorn.