Schaken is voor jong en oud
Schaken is voor jong en oud (Foto: aangeleverd)

Schaken in tijden van Corona

HEERHUGOWAARD - En dan is het zomaar over. De 2e week van maart, op donderdag nog 38 man op de clubavond en vrijdag een mailtje, voorlopig de eerste veertien dagen geen schaken meer. En 14 dagen wordt helemaal niet meer. Daar zit je dan met de interne competitie. Daar zit je dan met de jeugd.

Maar schakers (en andere denksporters) zijn niet voor één gat te vangen. Al snel werd er fanatiek on-line gespeeld. De KNSB en de NHSB pikken het goed op. De drie resterende jeugd Grand Prix, Purmerend, Schagen en Haarlem worden zo als experiment on-line verspeeld en met een totaal van zo'n 100 deelnemende kinderen geen slecht resultaat.

Het komende schaakseizoen zal het voor veel clubs even aanpassen geblazen zijn. Clubs die een grote speellocatie hebben zijn in het voordeel. Schaakvereniging Heerhugowaard start zijn nieuwe seizoen op donderdag 27 augustus met de ledenvergadering. Op 3 september gaat de onderlinge competitie weer van start en hopelijk kan seizoen 2020-2021 on onderbroken afgewerkt worden. Ook de jeugd is vanaf 3 spetember weer welkom in de Swan. Voor hen begint het seizoen met een inloopavond, met vrij schaken in diverse vormen. Aanvang 19.00 uur.

Helaas heeft het bestuur van Schaakvereniging Heerhugowaard wel gemeend het Nico Dekker Chrysantentoernooi, dat gepland stond op zaterdag 19 september, geen doorgang te laten vinden. We zullen het dus een jaartje zonder Chrysanten moeten doen....wel kopen we toch een bos in de winkel !

Voor meer informatie over Schaakvereniging Heerhugowaard verwijzen we U graag naar de Website: www.svheerhugowaard.nl