Afbeelding
(Foto: Rosemarie van Bentum)

We gaan weer naar school!

ANNA PAULOWNA - Afgelopen maandag , 17 augustus, zijn de basisscholen weer begonnen. Ook basisschool De Sluis opende haar deuren na zes weken zomervakantie.

Na een intensieve periode in het voorjaar waarin alle kinderen thuisonderwijs hebben gehad, mogen de kinderen vanaf 8 juni weer met hele klassen naar school. Het Coronavirus speelt echter nog steeds een rol. Ouders mogen alleen op afspraak de school in en er wordt gewerkt met een uitgebreid hygiëneprotocol.


Een intensieve samenwerking met ouders vinden wij echter heel belangrijk. Om ouders toch het gevoel te geven dat ze bij ons zijn heeft De Sluis een filmpje gemaakt met hierin een doorkijkje door de school: waar zijn de groepen gesitueerd en welk gezicht hoort er bij welke groep? Ook hebben we extra mogelijkheden ontwikkeld om een intensief contact te houden met ouders.

Gelukkig kwamen collega’s en kinderen weer gezond terug van hun vakantiebestemming. De start van het schooljaar is voor De Sluis weer een mooi moment om extra stil te staan bij het welbevinden van de kinderen: hoe gaat het met ze, hoe hebben ze deze zomer beleefd? Leraren nemen extra tijd om het kind goed te leren kennen. Een goede relatie is essentieel om een kinderen te laten groeien.


Daarnaast is er aan het begin van het school ook veel aandacht voor groepsvorming: samen kun je meer dan alleen. Na de zomer starten er ook weer veel nieuwe kinderen. In kleine kleutergroepen kunnen startende kleuters in een veilige omgeving wennen aan hun nieuwe groep en aan elkaar!