Binnenkort kan er weer gezwommen worden in De Wiel.
Binnenkort kan er weer gezwommen worden in De Wiel. (Foto: aangeleverd)

Opgefrist zwembad De Wiel heropent met nieuwe activiteiten

SCHAGEN- Zwembad De Wiel, hét binnenzwembad van Schagen, gaat maandag 17 augustus weer open. En hoe! Niet alleen is het zwembad zelf op allerlei manieren opgefrist, ook zijn er allerlei nieuwe activiteiten, zoals een uitgebreider FloatFit-aanbod en andere aquasporten. Ondanks de coronamaatregelen, kijkt het zwembad uit naar een sportief en aangenaam nieuw zwemseizoen.

Als gevolg van de coronacrisis, moest De Wiel op 13 maart van dit jaar de deuren sluiten. Het is de eerste keer dat het zwembad zo lang dicht is geweest. Maar die tijd is goed benut: de sluiting is aangegrepen om allerlei geplande en ongeplande verbouwingen uit te voeren.

Deze verbouwingen hebben zichtbare en minder zichtbare veranderingen opgeleverd. Niet alleen heeft De Wiel her en der een lik verf gekregen, er is ook een nieuwe kinderglijbaan en een nieuwe ‘luie trap’ - een trap met een kleine helling, die heel simpel te belopen is. Daarnaast is er mooiere verlichting aangebracht en is de stoomcabine opgeknapt. Minder zichtbaar, maar zeker goed te voelen, is het nieuwe luchtbehandelingssysteem: dit zorgt voor een veel aangenamere temperatuur en luchtvochtigheid in het zwembad.

Aquasporten

Niet alleen het zwembad zelf, ook het activiteitenrooster is vernieuwd. Er zijn verschillende nieuwe aquasporten. Een aantal van deze activiteiten zijn in de zomer succesvol uitgeprobeerd in de buitenbaden Warmenhuizen en Dirkshorn en worden nu in De Wiel voortgezet. Zo is het FloatFit-aanbod uitgebreid: hierbij doen de deelnemers oefeningen op een drijvende mat om aan hun balans, houding en kernstabiliteit te werken. De minimumleeftijd voor de reguliere lessen is verlaagd van 16 naar 12 jaar. Voor jongere deelnemers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar is er FloatFit voor kinderen. Wie de voorkeur heeft voor een iets rustigere vorm, kan meedoen aan het nieuwe FloatFit Balance. Ook nieuw is Tabaqua, de speciale watervariant van de Tabata-training die populair is in veel sportscholen: deze intensieve intervaltraining is heel erg geschikt om conditie of kracht op te bouwen. Meedoen met een swingende dans-workout in het water kan bij Aqua Dance/Zumba. Een andere nieuwe activiteit is Aqua Functional, een functionele, zeer pittige training waarin kracht en uithoudingsvermogen getraind wordt.

Alle aquasporten die gegeven worden, vallen vanaf nu onder het aquasport-abonnement of aquasport-kaartje.

Maatregelen

De ochtendzwemmers van de Vroege Vogels zullen maandag 17 augustus om 7 uur als eersten in het vernieuwde zwembad duiken. Uiteraard gelden de coronamaatregelen voor alle bezoekers. Voor baan-, recreatief zwemmen en aquasporten zal gereserveerd moeten worden, ook door abonnementhouders; voor vaste groepsactiviteiten als zwemlessen en baby-peuterzwemmen is dit niet nodig. Tijdens het zwemmen moet anderhalve meter afstand gehouden worden, al zijn hier tijdens sportactiviteiten uitzonderingen op. Bij recreatief zwemmen geldt de anderhalve meter altijd – dit gaat van start zodra het seizoen voor de buitenzwembaden is afgelopen. Bezoekers worden gevraagd om zich aan de regels en routes in het zwembad te houden; plaatsnemen in de horeca is alleen toegestaan om er iets te eten of te drinken.


Meer informatie en het nieuwe activiteitenrooster is te vinden op www.zwembaddewiel.nl.