Het team van Autovakmeester Schaap op de nieuwe locatie met v.l.n.r. Joyce Borst, Aad Schaap, Jesper Kloos, Kevin Schaap en Monique Schaap. Op de achtergrond Nick Berbee.
Het team van Autovakmeester Schaap op de nieuwe locatie met v.l.n.r. Joyce Borst, Aad Schaap, Jesper Kloos, Kevin Schaap en Monique Schaap. Op de achtergrond Nick Berbee. (Foto: aangeleverd)

Familiebedrijf straalt in alles kwaliteit uit

ANNA PAULOWNA- Het is het handelsmerk van het bedrijf: niets is aan het toeval overgelaten. De verhuizing van Autovakmeester Schaap van ’t Zand naar Anna Paulowna is naar een bestaand pand, maar alles oogt fonkelnieuw wie op de openingsdag het terrein opstapt. De gevels, de algehele uitstraling: het pand lijkt op deze maandag in het nieuw gegoten. ,,Ons succes is erop gebaseerd dat we altijd voor kwaliteit gaan”, vertelt Aad Schaap namens het familiebedrijf. ,,Dat gaan we nu op grotere schaal en dus ook aan meer mensen laten zien. We verwachten namelijk op deze A-locatie aan de doorgaande weg, de Molenvaart, meer klanten.”

Nieuw elan Autovakmeester Schaap op nieuwe locatie

In aanloop daar naartoe heeft Autovakmeester Schaap geïnvesteerd en niet alleen in het pand. Er is al een derde eerste monteur aangenomen en een vierde versterking is in aantocht. Het is echter niet alleen de werkplaats die, ook doordat hij ingericht is met de modernste apparatuur, vertrouwen wekt.

Stap vooruit

Voor wat betreft de verkoop van occasions heeft Autovakmeester Schaap ook een stap vooruit gezet. ,,Wij hadden op de oude locatie geen showroom, hier wel. We kunnen geïnteresseerden nu in een prettiger omgeving ontvangen.”

Voldoende ruimte

Voor Aad Schaap betekent prettiger niet per se meer. In de showroom staan zo’n dertig auto’s, in de buitenlucht staan er nog wat meer. Tegelijkertijd was er in de showroom nog voldoende ruimte om meer auto’s kwijt te kunnen, maar in plaats daarvan tref je bij de entree alleen de receptie en een grote houten tafel. Aan de andere kant van het glas staat verder een gezellige picknicktafel voor de warme mooie dagen.

Huiselijke omgeving

Aad Schaap: ,,Wij willen een huiselijke omgeving creëren. Een omgeving waar mensen eerst de tijd krijgen zich te oriënteren voordat ze naar de auto’s gaan kijken. Dat doe je niet door het helemaal vol te zetten met auto’s, dan geef je de indruk mensen onder druk te zetten en zo zijn we niet.”

Persoonlijk contact

Integendeel, als iets naast kwaliteit Autovakmeester Schaap onderscheidt is het wel het persoonlijke contact. De familie Schaap heeft ook een goede naam opgebouwd, omdat het een oprechte interesse in de klant heeft. Zowel zakelijk als minder zakelijk. En waar mogelijk met hem of haar meedenkt. Onderwijl heeft de familieonderneming haar dienstverlening verder uitgebreid: op de nieuwe locatie aan de Molenvaart 357 kun je ook tanken en je camper brengen voor onderhoud of reparatie.