Cursiste Monique tijdens haar examen eerder deze zomer.
Cursiste Monique tijdens haar examen eerder deze zomer. (Foto: aangeleverd)

Dirigentenopleidingen Muziekpraktijk Karel Kok

SCHAGERBRUG- Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug (N-H) geeft 22 augustus een interessante introductieworkshop over de Dirigentenopleidingen. Tijdens deze workshop wordt uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van de opleidingen, de criteria en het vakkenpakket. Er wordt direct actief gestart met onder andere dirigeertechniek, zang, solfège, koor- en ensemblevorming. De deelname is gratis!

De introductieworkshop wordt zaterdag 22 augustus gehouden in de studio van de Muziekpraktijk in Schagerbrug (N-H) van 10.00 tot 12.00 uur. Dezelfde workshop wordt ook gegeven op vrijdag 21 augustus in de Doopsgezinde Kerk, Noard 102, Workum, Friesland, van 13.30 tot 15.30 uur. Iedere deelnemer krijgt advies over haar/zijn persoonlijke mogelijkheden.

Opleidingen

Vanaf begin september starten de Basisopleiding en Meerjarige Dirigenten Opleidingen (MDO) in Schagerbrug en in Workum. Het traject van de Meerjarige Dirigentenopleidingen is gericht op de praktijk en biedt meerdere mogelijkheden. Beginnende dirigenten kunnen de Basisopleiding volgen en daarna eventueel doorstromen naar de Tweejarige Opleiding. Meer gevorderde dirigenten kunnen mogelijk direct starten in de Tweejarige Opleiding. Voor mensen met ambitie zijn de opleidingen een uitstekende mogelijkheid zich te ontwikkelen. De theoretische basis wordt in de diverse vakken uitgebreid behandeld. Deze lessen vinden gemiddeld tweewekelijks plaats op vrijdag, en de praktische onderdelen komen één keer per maand op zaterdagmorgen aan bod tijdens de repetities met een practicumkoor. Voor wie minder tijd heeft voor het volgen de gehele opleiding zijn er bij Muziekpraktijk Karel Kok regelmatig workshops met wisselende onderwerpen. De docent heeft ruim 20 jaar ervaring met het geven van deze opleidingen en dirigeert zelf al jarenlang koren met heel divers repertoire waarvan enkele ook met orkestbegeleiding.

Info en aanmelding

Voor info en aanmelden: neem contact op met Muziekpraktijk Karel Kok, Centrum voor inspiratie en ontwikkeling, Grote Sloot 341, 1751 LC Schagerbrug. Tel. 06-51661564, email karelkok@xs4all.nl. www.muziekpraktijkkarelkok.nl