Wethouder Jelle Beemsterboer en Melania Blanco verrichten de opening van de gloednieuwe tandartsenpraktijk.
Wethouder Jelle Beemsterboer en Melania Blanco verrichten de opening van de gloednieuwe tandartsenpraktijk. (Foto: aangeleverd)

Tandartspraktijk Blanco officieel geopend

WARMENHUIZEN- Tandartspraktijk Blanco is woensdagmorgen officieel geopend. De handeling werd verricht door eigenaresse Melania Blanco en wethouder Jelle Beemsterboer links op de foto.

Het bedrijfspand aan de Dorpsstraat 194 Warmenhuizen oogt van binnen flitsend en is op sommige punten zijn tijd vooruit. Zo is er aan het plafond van de twee behandelkamers een televisiescherm gemonteerd. Daar worden doorlopend mooie afbeeldingen getoond om de behandeling meer relaxed te maken.

Verder is het pand met 150 vierkante meter opvallend groot. Naast de twee behandelkamers is er onder meer een sterilisatieruimte, een aparte ruimte met hypermoderne röntgenapparatuur en een kantine annex bedrijfsruimte die wellicht later ook voor workshops of cursussen ingezet gaat worden. Ook fraai: de foto’s van de Costa Brava aan de wand in de behandelruimtes die het geheel wat meer cachet geven. Uiteraard straalde Melania Blanco tijdens de opening en ook wethouder Beemsterboer loofde haar initiatief: ,,Je bent naar een echt ondernemersdorp gekomen en ik zie hier in alles een ondernemer. Gefeliciteerd en veel succes.”

De 35-jarige Catalaanse beschikt over een schat aan ervaring en kennis. Niet alleen is ze al tien jaar tandarts, maar ze heeft, doordat er in de VS en Nederland aanvullende eisen gesteld worden, aanvullende diploma’s behaald. Sinds ze eind 2013 naar Nederland kwam heeft ze onder meer de cursussen implantologie, endodontologie en esthetische tandheelkunde afgerond. Daarnaast heeft Melania Blanco in 2017 ook een master implantologie gedaan.