Schrijf in voor cursus kunstgeschiedenis

SCHAGEN - Weinig mensen in Schagen zullen op de hoogte zijn van het bestaan van een cursus kunstgeschiedenis die al meer dan 25 jaar gegeven wordt.De lezingen worden verzorgd door Roger Unger uit Amsterdam,een bevlogen en erudiete docent.

Voor zijn pensionering was hij docent kunstgeschiedenis aan de Rietveldacademie. Nu kan hij ook nog zeker waardevol zijn met zijn kennis en passie voor kunstgeschiedenis.

De cursus start op 6 oktober op een nieuwe locatie die coronaproof is. Daarna volgen nog 6 cursusavonden,steeds op de eerste dinsdag van de maand. De lessen duren van 20.00-21.30 uur. Als afsluiting van het cursusjaar wordt er een excursie georganiseerd naar een museum waar op dat moment een interessante tentoonstelling is. Dit gebeurt onder leiding van Roger Unger.

Dit jaar kon die niet plaatsvinden door de lockdown. Door de omstandigheden zijn er leden die afgezegd hebben voor dit jaar. Vandaar dat er plaats is voor nieuwe leden. Ook is de locatie, verandert, namelijk het Clusiuscollege. Hier zijn ruimtes waar de cursisten zich op de veilige afstand van anderhalve meter kunnen bewegen. Ook zal er voorlopig geen pauze zijn waar mensen het gevaar lopen te dicht bij elkaar te komen. Wie twijfelt en zich nog niet meteen wil opgeven, kan een proefles komen volgen op 6 oktober. Wel al enthousiast geraakt dan, bedraagt het cursusgeld 60,- euro. Nieuwe leden kunnen zich opgeven of inlichtingen krijgen bij:


Marianne Harkema ; marianne.harkema@gmail.com

Trees Frigge ; trees.tonfrigge@ziggo.nl

Marijke Meijer ; marijke@meijerschagen.nl