Melania H. Blanco.
Melania H. Blanco. (Foto:pr)

Tandartspraktijk met internationale expertise

WARMENHUIZEN- Een uitkomst voor mensen die op de wachtlijst staan om in de buurt naar de tandarts te kunnen: Tandartspraktijk Blanco. Deze tandartspraktijk van Melania H. Blanco opent begin oktober aan de Dorpsstraat 194 in Warmenhuizen de deuren, nadat wethouder Jelle Beemsterboer op 30 september de officiële opening heeft verricht. Met deze tandarts heeft Warmenhuizen er een vakvrouw bij met internationale ervaring.

Tandartspraktijk Blanco voor witte schone tanden

Want de in omgeving van Barcelona opgegroeide Melania Blanco is geschoold en werkzaam geweest in niet alleen Spanje maar ook de Verenigde Staten. De barrières die de VS opwerpen voor buitenlanders om zich verder te scholen en er een praktijk te beginnen, deden haar terugkeren naar Europa. Er was door haar cv interesse vanuit verschillende kanten en landen, maar Melania Blanco koos bewust voor Nederland.


"Nederlanders hebben een traditionele band met Catalonië, ik voelde mij hier dan ook vanaf het begin thuis”, vertelt ze. Na eerst in Raalte gewerkt te hebben, bracht de liefde haar in het westen van het land. Met nu, nadat ze onder meer tussen 2015 en 2017 in Dirkshorn als tandarts heeft gewerkt, een eigen praktijk als resultaat.

Aanvullende diploma's

De 35-jarige Catalaanse beschikt over een schat aan ervaring en kennis. Niet alleen is ze al tien jaar tandarts, maar ze heeft, doordat er in de VS en Nederland aanvullende eisen gesteld worden, aanvullende diploma’s behaald. Sinds ze eind 2013 naar Nederland kwam heeft ze onder meer de cursussen implantologie, endodontologie en esthetische tandheelkunde met goed gevolg afgerond. Daarnaast heeft Melania Blanco in 2017 ook een master implantologie gedaan.


"Verder volg ik regelmatig nascholingscursussen. Door dit alles voldoe ik en daarmee ook mijn praktijk aan alle keurmerken. Ik ben dan ook landelijk officieel geregistreerd lid van het KNMT en sta in het KRT (kwaliteitsregister tandartsen, red.), NVvE, NVvT en NHTV.”


Allround voor volwassenen en kinderen

Melania Blanco is een allround tandarts in hoofdletters geschreven, want ze mag ook kindtandheelkunde en angstbestrijding tot haar specialisaties rekenen. Het feit dat ze met patiënten eerst een zorgplan maakt wat in welke volgorde nodig is onderstreept dat ze niet alleen een hoge mate van persoonlijke service onderschrijft, maar vooral ook accuraat werkt.


Voor meer informatie 0226-792044, info@tandartspraktijkblanco.nl of www.tandartspraktijkblanco.nl. De praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag en woensdag van 13:30 tot 15:30 uur en vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur.