Wie zegt dat kleuren niet bij elkaar passen?
Wie zegt dat kleuren niet bij elkaar passen? (Foto: Pexels.com)

Herfst- en wintermode allerminst saai

Het modebeeld voor de herfst en winter 2020-2021 laat een allerminst saai beeld zien. Van allerlei kleuren bij elkaar combineren, tot ruitjes, franjes, leren kleding en de capes die weer terug zijn. Hieronder een aantal trends die we de komende periode gaan zien.

Wat hangt er in de winkels, wat zien we in de virtuele rekken en wat dragen we op straat? Maak je klaar voor een overdadig seizoen waarin veel mag, maar tegelijk een tijdloze stijl zal domineren. Met een mix van romantische en sobere trends, tot bohemien en biker.

Ruches

Een modeseizoen waarin veel romantische invloeden te zien zijn, brengt ons logischerwijs bij de trend van ruches. We zien hem deze zomer al opduiken, maar voor de winter 2020 is de trend sprookjesachtig en een tikkeltje dramatisch, gemixt met een beetje vintage; om bij weg te dromen tijdens de surreële omstandigheden van de pandemie. Ruches geven een outfit een aristocratische uitstraling, enkel door een subtiel detail toe te voegen in de vorm van een ruche aan een gesofisticeerd hemd.

Cape

Lange, fijne franjes ontrafelen en monden uit in verschillende doorschijnende silhouetten. Te adopteren om het bohemienachtige schoolmeisje uit te stralen of als serieuze zakenvrouw. De cape is terug van niet weggeweest. Voor de winter 2020 wordt het een all-rounder; bourguoise, of futuristisch en soms superheldachtig.

Kleuren

De belt buckle mag opvallen. Ideaal voor wrapping in de winter: hul jezelf in vele lagen met lange jurken, truien, blazers of iets anders wikkelbaars en gesp alles op z'n plek. Het houdt je taille lekker warm in de winter en creëert ook direct een mooie 'curve', ondanks alle lagen kleding.

(Bron: www.lofficiel.be)

Wat hangt er in de winkels?