Hyundai i30 N vernieuwd en verbeterd.
Hyundai i30 N vernieuwd en verbeterd. (Foto: pr )

Hyundai i30 N vernieuwd en verbeterd

Hyundai presenteert de vernieuwde Hyundai i30 N. De auto heeft een verbeterd design, een nieuwe achttrapstransmissie met dubbele natte plaatkoppeling (N DCT) en geavanceerde en vernieuwde assistentie- en veiligheidssystemen die de bestuurder een nog beter gevoel van de auto geven. Met allerlei nieuwe systemen die het rijgedrag verbeteren, is de vernieuwde Hyundai i30 N een sportauto die berekend is op zowel dagelijks gebruik als op inzet op het circuit.

Het design van de vernieuwde Hyundai i30 N is samen te vatten in drie woorden: prestaties, emotie en uitstraling. De vernieuwingen zijn exclusief voor de Hyundai i30 N en allemaal gericht op het bieden van optimale dynamiek en prestaties. De auto straalt uit dat hij voor het circuit geboren is. Het kenmerkende N-logo in de brede grille valt direct op. Met zijn specifieke, strakke gaaswerk doet de grille denken aan een vliegtuig en zorgt die voor optimale koeling van de motor. Het N-logo komt ook terug op de wielen.

Andere verfraaiingen zijn onder meer de nieuwe LED-koplampen met V-vormige dagrijverlichting (DRL). De hoeken van de bumpers – die zijn voorzien van opvallende aerodynamische vinnen – bevatten de zogenoemde air curtains die de luchtstroming optimaliseren en turbulentie in de wielkasten reduceren.

High-performance uitstraling

De grote achterspoiler op de i30 N met daarin het voor Hyundai N kenmerkende driehoekige derde remlicht, zorgt voor downforce en een uitstekende balans van de auto. De achterlichten van de i30 N zijn ook vernieuwd en voorzien van opvallende LED’s. De twee grote uitlaten, geïntegreerd in de grote diffuser, vervolmaken de sportieve high-performance uitstraling van de Hyundai i30 N.

Met zijn functionele design ziet de vernieuwde Hyundai i30 N er snel uit, zelfs als hij stilstaat. Doelgericht, energiek en klaar om zowel het circuit als de openbare weg aan te vallen. Hij is leverbaar in zeven carrosseriekleuren, onder meer in Performance Blue, de kleur die exclusief is voor Hyundai’s N-modellen.

De andere kleuren zijn Polar White, Engine Red, Sunset Red, Shadow Gray, Dark Knight en Phantom Black.