Barry Koster en John Doodeman staan voor u klaar.
Barry Koster en John Doodeman staan voor u klaar. (Foto: aangeleverd)

Toes Montage verhuist; Winkel, showroom en opslag in één

SCHAGEN - Met de verhuizing per 1 oktober van de winkel Toes, materialen voor dak en gevel, is Toes Montage BV compleet. Alle facetten van Toes Montage zijn nu naast elkaar gevestigd op Witte Paal 219 + 217. "We gaan van een ruimte van 200 naar 800 vierkante meter, waar de klant zelfstandig of aan de hand van onze adviserende medewerkers zijn weg kan gaan. De winkel, showroom en opslagruimte bij elkaar is efficiënter voor onze klanten," vertelt eigenaar Tim Toes.

Tim Toes (37) is van de derde generatie Toes en eigenaar van Toes Montage BV. Hij groeide als kleine jongen op in de werkplaats van zijn opa en oma Jan en Gerda Toes, en is (bij zijn ouders Hendrik-Jan en Marion en oom en tante Willem en Simone Olieman) via buitendienst montage en de afdeling calculatie doorgegroeid tot eigenaar. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar en ik vind het een eer om de traditie als eigenaar voort te zetten. De zaken gaan goed, dus we hebben tijd om na te denken over uitbreidingsmogelijkheden die nog meer klantgericht zijn,'' vertelt Tim.

Om en nog betere service te genereren aan de klanten, verhuist de winkel van Witte Paal 259 naar Witte Paal 219. De nieuwe ruimte behelst 800 vierkante meter en bestaat uit de winkel/showroom en opslag waar de aankopen gelijk gepakt en gekocht kunnen worden. De hal is ingedeeld in gangen met grote stellingen en alle materialen zijn makkelijk te vinden. Alles centraal op één grote plek. Overzichtelijk en het versnelt het proces van plan naar koop voor de klant.

Uniek in de branche

"We zijn geen doe het zelf winkel, maar echt een zaak waar goede materialen, onderdelen en andere toebehoren gekocht worden. Op het gebied van daken- en gevels verkopen we alles waarmee je aan de slag kunt. Denk aan stalen dak en gevelplaten, sandwichpanelen, dakpanprofielplaten, lichtdoorlatende platen, vezelcement golfplaten, hulpstukken, bevestigingsmiddelen en dakbedekkingsmaterialen als dakrollen, daktrimmen en isolatiemateriaal. We hebben een groot aanbod aan A en B keuze materialen, zodat je echt gericht kunt kopen. Onze vaste medewerkers, John Doodeman en Barry Koster geven advies voor materialen, maar kijken ook naar het project van de klant. Wat ga je maken, waar dient het voor, moet het makkelijk te onderhouden zijn en ga zo maar door. Onze medewerkers zijn echte vakmannen en zijn niet voor niets het gezicht en aanspreekpunt van de winkel.

Eigen zetterij goed voor maatwerk

"Omdat niet elke klus hetzelfde is, wordt er door een klant vaak gevraagd om onderdelen of materialen op maat te laten maken. Omdat wij een eigen zetterij hebben, kunnen we hen ook bedienen. De werkplaats is groot en ruim ingericht zodat we echt goed en efficiënt te werk kunnen gaan. Of het nu gaat om grote materialen die we moeten verzagen om kleinere onderdelen als dakkappen, lekdorpels en hoekstukken. Toes Montage BV kan staal, aluminium en RVS zetten. We bedienen de klant dus in het volledige proces. "

"Is je werkbroek kapotgegaan tijdens het werk, geen paniek. Bij ons in de winkel kun je direct terecht voor werkkleding van Mascot. Broeken, shirts, werkschoenen, maar ook regenjassen en laarzen zijn onmisbaar als je vaak buiten aan het werk bent. We hebben alle maten ook op voorraad, dus je komt niet met lege handen thuis.

Toes, materialen voor dak en gevel kan niet wachten om de nieuwe showroom, winkel en opslag van materialen te laten zien. Graag nodigen wij iedereen uit om onze nieuwe locatie te komen bekijken.

Tim weet inmiddels alle ins en outs van de familiezaak. "Ik begon als kleine jongen in de werkplaats. opruimen, vegen, alle materialen leren kennen. Daarna heb ik acht jaar in de buitendienst gewerkt in de montage. Daarna doorgeschoven naar de afdeling calculatie van Toes Montage. Dankzij mijn vader en collega's heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Hierdoor kan het bedrijf door familie voortgezet worden. Mijn opa en oma zijn ontzettend trots. Zij zijn de ambassadeurs van het bedrijf. Waar ze ook komen, mijn naam en de zaak komt voorbij in het gesprek. Mond-tot-mond, werkt nog altijd!"


Toes, materialen voor dak- en gevel, Witte Paal 219 Schagen.